Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Waterschap plaatst extra mobiele pompen in Hoeksche Waard

Waterschap Hollandse Delta heeft een aantal kleine mobiele pompen in de Hoeksche Waard geplaatst om de waterstanden in de polders op peil te houden en te zorgen voor extra aanvoer van schoon water. Dat is nodig vanwege de aanhoudende droogte en de dalende waterstanden in de rivieren.

In de Hoeksche Waard zijn lokaal een aantal mobiele pompen ingezet ter ondersteuning om het water ook achterin de polders op peil te houden.

In de polders staan kleine mobiele pompen bij de stuwen Steegjesdijk en Sluisjesdijk (bij Piershil), bij stuw Noorddijk (Zuid-Beijerland) en bij de Lange Eendragtsweg (Zuid-Beijerland/Nieuwendijk). Ook staat er bij gemaal Westdijk in Mijnsheerenland een mobiele pomp vanwege regulier onderhoud. De capaciteit van het gemaal wordt volledig overgenomen door deze mobiele pomp.

Voor nu is er volgens het waterschap nog genoeg water in de sloten. Maar als meerdere agrariërs tegelijkertijd water halen uit dezelfde sloot, kan er tijdelijk te weinig water in de sloten staan. Hollandse Delta roept agrariërs daarom op om, als dat nog niet gebeurt, af te stemmen wie wanneer beregent.

Melden voor beregenen is bovendien verplicht, maar volgens het waterschap doen nog niet alle agrariërs dit.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen