Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Waterschapsbelasting valt hoger uit dan afgelopen jaren

De belastingenvelop van waterschap Hollandse Delta valt binnenkort in de brievenbus bij inwoners van de Hoeksche Waard. De rekening die daarop vermeld staat is hoger dan de afgelopen jaren, meldt heemraad Piet Kome (financiën). ,,Er is extra geld nodig om al het werk in 2020 te kunnen doen'', zegt hij, doelend op onder meer dijkversterkingen en het aanleggen van natuurlijke oevers in onder meer Piershil, Goudswaard en Strijen.

Daarnaast wil Hollandse Delta met het extra belastinggeld een inhaalslag maken. ,,Die is nodig, om achterstanden in onderhoud weg te werken en om verouderde installaties te renoveren of te vervangen.''

Verschillen

In totaal gaan inwoners van de Hoeksche Waard zo'n tien procent meer betalen aan waterschapsbelasting. Maar hoe hoog het tarief uiteindelijk is, verschilt per huishouden. Gezinnen in een huur- of koopwoning in een binnendijks gebied betalen tussen de 24 en 28 euro meer. Dat bedrag ligt bij een groot agrarisch bedrijf met opstallen, een meerpersoonshuishouden én 40 hectaren landbouwgrond rond de 500 euro, waardoor zij jaarlijks zo'n 5500 euro moeten afdragen.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen