Wie heeft er zin in een zak patat met spruitjes?

VideoHet klinkt niet als dé combinatie waar iedereen op zit te wachten: patat met spruitjes. Maar bij Bram's in Numansdorp staat het vanaf vandaag echt op het menu: een patatje spruitstoof.

,,Echt heel lekker", garandeert eigenaar Esmeralda van der Linden. ,,Nu ben ik ook wel een spruitenfan, maar voor wie dat niet is, is de spruitenstoof toch het proberen waard. Omdat niet iedereen van de bittere smaak van spruitjes houdt, bakken we ze namelijk in een groentebouillon. Over het patatje komt ook bechamelsaus, spekjes en peterselie. Ik heb het gisteren voor het eerst geproefd. Ik was meteen fan."

Als het aan Van der Linden ligt, wordt de spruitjesstoof de nieuwe smaaksensatie. ,,In april zei ik tegen mijn man: We hebben Hoeksche aardappelen, Hoeksche uitjes... Dan moeten we ook wat met spruitjes doen."

En zo geschiedde. Ze riep de hulp in van Nick Kousemaker, topkok van Herman den Blijker. Hij is het culinaire brein achter het patatje spruitjesstoof.

Bram's Numansdorp is het enige filiaal in Nederland die de spruitenstoof verkoopt. ,,Maar elke dag geldt: op is op", waarschuwt Van der Linden. ,,Ik maak thuis elke ochtend twee pannen met spruiten. Ik hoop echt dat het een succes wordt."

Volledig scherm
Het patatje spruitjesstoof. © Novifarm

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard