Leen Ampt, Peter Lerink en Dirk Reedijk (van links naar rechts) poseren bij de E-Robotiller, de grondbewerkingsrobot die door waterstof wordt voortgedreven.
Volledig scherm
PREMIUM
Leen Ampt, Peter Lerink en Dirk Reedijk (van links naar rechts) poseren bij de E-Robotiller, de grondbewerkingsrobot die door waterstof wordt voortgedreven. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Willie Wortel in de polder: Dirk bedacht een landbouwmachine op waterstof

De vernieuwingsdrang op landbouwgebied in de Hoeksche Waard levert binnenkort een prachtige primeur op: de E-Robotiller, een robot die de zaad- en pootbereiding op het land verricht. Voortgedreven door waterstof, dé energiedrager van de toekomst.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

 1. Hamilton blijft Verstappen voor in razend spannende kwalificatie
  Play

  Hamilton blijft Verstappen voor in razend spannende kwalifica­tie

 2. Tientallen gewonden bij ongeregeldheden in Jeruzalem
  Play

  Tientallen gewonden bij ongeregeld­he­den in Jeruzalem