De middenstand in het centrum van Numansdorp en Oud-Beijerland (foto) heeft last van verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug. Klanten van verder weg laten het deels afweten.
Volledig scherm
PREMIUM
De middenstand in het centrum van Numansdorp en Oud-Beijerland (foto) heeft last van verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug. Klanten van verder weg laten het deels afweten. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Winkeliers hebben last van werk aan Haringvlietbrug: ‘Als je een halsslagader afknijpt, krijg je minder lucht’

Brabanders en Zeeuwen komen minder shoppen in de Hoeksche Waard. Door de strenge verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug en de files die dat oplevert, steken ze voor een nieuwe blouse niet graag meer de rivier over. En dat merken winkelcentra aan hun omzet.

  1. Geen kerncentrales, maar ‘Land uit Water’
    PREMIUM

    Geen kerncentra­les, maar ‘Land uit Water’

    Het had maar een haartje gescheeld of er hadden drie kerncentrales in de Hoeksche Waard gestaan: in Numansdorp, ’s-Gravendeel en op Tiengemeten. Toenmalig burgemeester Lodder van ’s-Gravendeel was zelfs een groot voorstander. „Als burgemeester van Borssele ben ik opgegroeid met een kerncentrale. Voor mij heeft zo’n ding weinig afschrikwekkends meer.” Dat het allemaal anders is verlopen, kom je te weten in de tentoonstelling Land uit Water in museum Hoeksche Waard.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard