Volledig scherm
Op de koude winterdagen kunnen filmfanaten neerploffen voor 'Film en Freten'. © Herberg Tiengemeten

Winterbios op Tiengemeten opent haar deuren voor het grote publiek

Filmfanaten kunnen deze winter genieten van allerlei films in de winterbioscoop bij Herberg Tiengemeten. Jarenlang was de filmavond een besloten evenement, maar nu is iedereen welkom bij het zogeheten ‘Film en Freten’.

De avond start wel met een sportieve activiteit: eerst maken de bezoekers een wandeling van drie kilometer naar het oostpunt. Daarna kunnen ze binnen bijkomen van de kou onder het genot van een drankje en buffet. En niet zomaar een buffet: tijdens de eerste vertoning is dit Grieks, omdat de regisseur van de film Grieks is.

Sfeer

Na het diner is aansluitend de filmvertoning. Maar waarom eerst drie kilometer wandelen om een film te zien? ,,Voor de sfeer. En al wandelend of tijdens het eten ontstaan er al snel contacten’’, aldus Maya Penning van de Herberg. De films passen bij het knusse wintergevoel: warm en ook met wat diepgang. 

Op 30 november wordt het Britse kostuumdrama The Favourite gedraaid. De volgende edities van de winterbios vinden plaats op 21 december, 8 februari en 21 maart. Kaarten zijn te bestellen via de website.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen