Het 68-jarige slachtoffer, een voormalige politieman, reed achter Bart van K. Volgens drie getuigen zat hij te dicht op de wagen van de 's-Gravendeler, maar dat ontkende het slachtoffer. Volgens de rechter deed dat er ook niet toe. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het 68-jarige slachtoffer, een voormalige politieman, reed achter Bart van K. Volgens drie getuigen zat hij te dicht op de wagen van de 's-Gravendeler, maar dat ontkende het slachtoffer. Volgens de rechter deed dat er ook niet toe. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Wraak op motorrijder die ‘te dicht’ op auto zat: ‘Wilde hem een lesje leren’

Het had maar weinig gescheeld of een 68-jarige motorrijder uit Dirksland had de wraakactie van automobilist Bart van K. (24) niet kunnen navertellen. De jonge bestuurder uit 's-Gravendeel trapte net na de Kiltunnel vol op de rem, waardoor de achterligger werd gelanceerd. ,,Hij wilde hem een lesje leren’’, vertelde de toenmalige vriendin van Van K. die donderdag voor de rechter verscheen. 

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

 1. Felle discussie tussen Fleur Agema (PVV) en Jan Paternotte (D66) over vaccinatiepaspoort
  Play

  Felle discussie tussen Fleur Agema (PVV) en Jan Paternotte (D66) over vaccinatie­p­as­poort

 2. Halve Nederlander in de race om burgemeester van Londen te worden
  Play

  Halve Nederlan­der in de race om burgemees­ter van Londen te worden