Volledig scherm
Actrice Yela de Koning is morgen even terug op scholengemeenschap Willem van Oranje in Oud-Beijerland. © gratis

Yela de Koning reikt certificaten uit aan geslaagden De Willem

Op scholengemeenschap CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland komen morgen alle 74 leerlingen bijeen die afgelopen schooljaar hun havo- of vwo-diploma hebben behaald. De leerlingen nemen hun International Baccalaureate-certificaat (IB) in ontvangst uit handen van Yela de Koning, oud-leerlinge van De Willem en tegenwoordig actrice bij Het Nationale Theater.

 Met het behalen van hun IB tonen de leerlingen aan dat zij in schrijven en spreken het niveau van near-native speaker hebben bereikt. Dat is een groot voordeel bij hun vervolgstudie. De Koning behaalde in 2012 haar tweetalig vwo-diploma.

Ze deed daarna auditie voor de toneelschool, volgde Shakespeare-lessons in Engeland en begon daarna haar studie op de Toneelacademie Maastricht. Daar studeerde zij vorig jaar af. Sinds begin dit jaar is zij als jong acteertalent aangenomen bij Het Nationale Theater, het grootste Nederlandse toneelgezelschap. 

Deze week is zij begonnen met de repetities voor het nieuwe stuk ‘We zijn hier voor Robbie’ met bekende acteurs als Stefan de Walle en Mark Rietman.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard