Volledig scherm
Voor een woninginbraak aan de Zinkweg in Oud-Beijerland is een ‘internationaal operende dief’ gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. © Thinkstock

Zes maanden cel voor Roemeense dief die al stelend door de EU trok

Voor een woninginbraak aan de Zinkweg in Oud-Beijerland is een ‘internationaal operende dief’ gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. De 28-jarige Roemeen heeft al veroordelingen in zes andere landen achter zijn naam staan.

Voor de rechter speelde gisteren bij het beoordelen van de strafmaat ook mee dat de man behalve in zijn geboorteland de afgelopen tijd voor diefstallen en geweldpleging is veroordeeld in Italië, Oostenrijk, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

,,Waarschijnlijk in het kader van de Europese eenwording was hij bezig met een rooftocht door heel Europa’’, stelde de officier van justitie, die wel een maand langere celstraf eiste. De Oost-Europeaan die al drie maanden in voorarrest zit, beweert de inbraak in Oud-Beijerland in zijn eentje te hebben gepleegd. Omdat een deel van de buit, sieraden en munten, niet werd gevonden toen hij op heterdaad werd opgepakt, gaat de rechter uit van een tweede dader. In de woning werd ook een ‘vreemd’ voetzoolspoor aangetroffen.

Spijt

De man woonde met een vriendin in Den Haag, maar meldde in zijn vaderland eveneens een vrouw en kind te hebben. ,,Ik heb er veel spijt van en zal het nooit meer doen. Als ik hier weer kom, mag u mij levenslang geven’’, zei hij tegen de rechter. ,,Ik leef alleen voor mijn kind’’, jammerde hij in zijn ‘laatste woord’, waarvoor de rechter niet gevoelig was.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws van Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (16%)
  • Nee (84%)
660 stemmen