Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Zorgen over nieuwe weg van Suiker Unie Puttershoek

De Stichting Noordrand Open is allerminst gerust op plannen van de gemeente Binnenmaas en de Suiker Unie voor industrie op de voormalige vloeivelden in Puttershoek. Zorgen zijn er vooral over de nieuwe ontsluitingsweg die Suiker Unie moet aanleggen om vooral de Rustenburgstraat te ontlasten.

,,Wij vinden het vreemd dat men eerst gaat bouwen en te zijner tijd gaat zien hoe de ontsluiting wordt geregeld’’, aldus voorzitter Jan Vermeulen van Noordrand Open. ,,Polderwegen zijn bedoeld voor boeren en fietsers, niet voor zwaar verkeer. Eerst vijftig procent van het industrieterrein volzetten en dan de weg aanleggen, is voor ons onaanvaardbaar.’’

Noordrand Open wil ook dat het Weegje open blijft voor auto’s. Verder is de stichting bezorgd over de geluidsnormen voor omwonenden. ,,Die zijn vele malen te hoog’’, aldus Vermeulen.

Wethouder Henk van Etten bevestigde dat de ontsluitingsweg voor vrachtverkeer niet meteen wordt aangelegd, maar twijfelt er niet aan dat hij met Suiker Unie tot goede afspraken daarover komt. Het bouwverkeer gaat niet over de Rustenburgstraat, maar via de Reeweg en de Postweg.

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard