Volledig scherm
Het zwevende zebrapad in Numansdorp is weg. © AD

Zwevend zebrapad in Numansdorp weggehaald

Het zwevende zebrapad bij de haven in Numansdorp is verdwenen. ,,Het zebrapad voldeed niet aan de gestelde eisen en komt op deze plek dan ook niet terug’’, laat de gemeente Hoeksche Waard weten.

 ,,Het centrumgebied Numansdorp bekijkt de gemeente nu breder als het gaat om oversteekmogelijkheden, de bereikbaarheid zoals bushaltes, en andere verkeersmaatregelen’’, legt een woordvoerder uit. 

Het 3D-zebrapad werd vorig jaar in mei op het wegdek geschilderd en moest hardrijders vaart laten minderen. Van achter het stuur leek het net of de strepen van het zebrapad iets hoger lagen. 

Afgelopen oktober was er een inloopavond met bewoners en de gemeente waarin de huidige verkeerssituatie werd besproken. ,,Wij zijn druk bezig om op korte termijn te bekijken welke maatregelen het precies zijn en informeren inwoners hierover.‘’ 

In de Limburgse plaats Lottum en het Brabantse Made werd al eerder een soortgelijk zwevend zebrapad gemaakt. Een dorp in IJsland kwam in 2017 als eerst op het idee om een pad te illustreren om hardrijders tegen te gaan.

Volledig scherm
De oversteekplaats werd in mei op het wegdek geschilderd. © Qphoto

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard

Poll

Woningbouw op de Hitsertse Kade is een goed idee.

  • Ja (20%)
  • Nee (80%)
1663 stemmen