Strip over het volgens Marnix Rueb totaal mislukte Haagse cultuurjaar
Volledig scherm
Strip over het volgens Marnix Rueb totaal mislukte Haagse cultuurjaar © Flcikr.com - Marco Raaphorst

10 dingen die je moet weten over Haagse Harry

Donderdagavond wordt op de Grote Markt in Den Haag een standbeeld van Haagse Harry gepresenteerd. Het is een eerbetoon aan de in 2014 overleden geestelijk vader van het stripfiguur, Marnix Rueb. Om je geheugen op te frissen hier 10 weetjes over de Haagse legende!

 1. Ruzie over vermeend pestgedrag Meghan mogelijk basis van breuk tussen Harry en William

  Ruzie over vermeend pestgedrag Meghan mogelijk basis van breuk tussen Harry en William

  Ze waren ooit ongelofelijk hecht met elkaar, maar de relatie tussen de Britse prinsen William (38) en Harry (36) is de afgelopen jaren flink bekoeld. Omdat de oudste vond dat zijn broer te snel wilde trouwen met Meghan Markle, maar ook vanwege een intense ruzie over haar vermeende pestgedrag. Dat schrijft historicus Robert Lacey in enkele nieuwe hoofdstukken van zijn boek Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult.
 2. Twee wissels voor laatste poulewedstrijd tegen Noord-Macedonië: ‘Er kan nog veel beter in het spel’
  Video
  1

  Twee wissels voor laatste poulewed­strijd tegen Noord-Macedonië: ‘Er kan nog veel beter in het spel’

  Frank de Boer gaat met nagenoeg zijn volledige basiselftal de derde groepswedstrijd van Oranje tegen Noord-Macedonië van morgenavond (18.00 uur) in Amsterdam. De bondscoach brengt slechts twee nieuwe spelers binnen de lijnen in de wedstrijd die alleen nog om de statistieken gaat. ,,Maar wie dat zijn, zullen jullie morgen zien’’, zei De Boer. ,,De rustperiode wordt anders wel erg lang. We hebben veel tijd tot de volgende wedstrijd.’’