15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

VideoDe inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad was voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes waren gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes liepen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begon. Lees alles over de gekte vóór de wedstrijd hier terug.

De supporters kwamen samen in de fanzone op het Place d’Armes, in het centrum van Valenciennes. De omliggende terrassen kleurden ook volledig oranje. Net als dinsdag bij de eerste WK-wedstrijd in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland (1-0) bestond de fanschare vooral uit jonge meiden en gezinnen. De KNVB verwachtte dat tussen de 15.000 en 20.000 Nederlanders naar Valenciennes kwamen.

Nederlandse agenten hielden op het Place d’Armes ook een oogje in het zeil. Vanwege de grote hoeveelheid Nederlandse fans waren ze ingeschakeld om hun Franse collega’s te helpen.

Oranjemars

Het stadion van Valenciennes biedt plaats aan 25.000 toeschouwers en was in principe uitverkocht. Het Stade du Hainaut ligt in een woonwijk, iets buiten het centrum van Valenciennes. 

Alle toegangswegen waren geblokkeerd. Het was voor de Nederlandse fans dan ook niet mogelijk om in de buurt van het stadion te parkeren. Ze konden alleen lopend gaan of de tram nemen.

Liveblog onder de foto’s en video

Volledig scherm
© arie kievit
Volledig scherm
© arie kievit
Volledig scherm
© arie kievit
Volledig scherm
© arie kievit

Poll

De klok een half uur verzetten

De klok een half uur verzetten

  • Goed idee! (57%)
  • Nee, ik pleit voor zomertijd (18%)
  • Nee, ik pleit voor wintertijd (25%)
48009 stemmen