AD-app in de race voor de beste media-app van Nederland

De nieuwsapp van het AD dingt mee naar de prijs voor de beste app van Nederlandse bodem in de categorie media en entertainment. De twee andere genomineerden zijn de apps van QMusic NL en NOS. De uitreiking van de Dutch App Awards vindt plaats op 18 april.

De nieuwsapp van het AD is vorig jaar in een nieuw jasje gestoken. Uniek is dat in één app, net als in een kubus, vier werelden samenkomen: algemeen nieuws, nieuws uit de eigen regio, video’s en eigen nieuwsvoorkeuren. 

De nominatie wordt gezien als een ‘mooie waardering voor de ontwerpers en bouwers’ van de AD-app. ,,We zochten naar een manier om een groot publiek nog beter te laten kennismaken met alles wat we bieden aan nieuws, regio, sport en video. Onze app biedt daar een prachtige toegang toe’’, reageert Rennie Rijpma, adjunct-hoofdredacteur van het AD.

- Heb je een mobiele telefoon op Android, dan kun je hier de AD-app downloaden.

- Heb je een iPhone, dan kun je hier de AD-app downloaden.

Volledig scherm
© Shutterstock/AD
 1. LIVE | Oproep: steek vanavond kaarsje op voor coronaslachtoffers
  CORONAVIRUS

  LIVE | Oproep: steek vanavond kaarsje op voor corona­slacht­of­fers

  Een Amerikaans farmaciebedrijf gaat een coronamedicijn maken dat gebaseerd is op een in Nederland gevonden antilichaam. In Latijns-Amerika is de grens van een miljoen besmettingen gepasseerd, waarvan de helft in Brazilië. En in een speciale aflevering van het tv-programma Voor wie steek jij een kaarsje op? roept KRO-NCRV iedereen in Nederland op om een kaarsje voor de coronaslachtoffers aan te steken. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
 2. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

  Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

  In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.
 3. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

  Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

  Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”

Poll

Ga jij maandag direct het terras op?

Ga jij maandag direct het terras op?

 • Ja natuurlijk! Kan niet wachten (14%)
 • Nee, ik kijk eerst de kat uit de boom (25%)
 • Nee, ik ga de komende tijd helemaal niet (61%)
27170 stemmen