Volledig scherm
AZ-speler Fredrik Midtsjø in duel met Bart Ramselaar © ANP Pro Shots

AD-speler van het jaar: Niet Ziyech, niet Lozano maar Midtsjø

Fredrik Midtjsø is niet de meest opvallende speler die ooit het klassement voor beste speler van AD Sportwereld heeft gewonnen. Hij is trouwens de eerste die dat zelf toegeeft.

Volledig scherm
Fredrik Midtsjø is blij na zijn doelpunt tegen Roda eerder dit seizoen. © Pro shots

Midtsjø is bescheiden als hem wordt voorgelegd dat hij door deze krant is uitgeroepen tot de beste speler van de eredivisie. Beter dus dan Hakim Ziyech van Ajax en PSV'er Hirving Lozano. Beter dan zijn veel beroemdere landgenoot Martin Ødegaard ook. En dus beter dan teamgenoot Jahanbakhsh. ,,Ach", zegt Midtsjø zacht grinnikend en licht cynisch. ,,Ik heb wel een aardig seizoen gespeeld."

Midtsjø blijkt een speler voor de fijnproever. Voor mensen die verder kijken dan de vrije trap in de kruising of de splijtende passes door defensiegaten. Met zijn bijna 25 jaar is hij relatief oud in de jonge eredivisie. Hij koppelt werklust aan een fraai spelinzicht. Nooit oogt dat heel spectaculair. In de competitie vol speeltuinvoetballers en tielerantijnspelers is hij misschien wel een kracht die de eredivisie mist. ,,Dat heb ik vaker gehoord al. Dat spelers als ik nodig zijn voor de eredivisie.” 

Of de het de competitie goed zou doen als er meer waren als hij? ,,Ik weet niet of die stelling wel klopt hoor. Ik kan wel genieten van al die jonge, aanvallende voetballers hier.” 

Lees morgen het gehele interview met Fredrik Midtsjø, de winnaar van het AD-spelersklassement.

  1. Wie is jouw Clubheld van het Jaar, stem nu!
    Aangeboden door Rabobank

    Wie is jouw Clubheld van het Jaar, stem nu!

    Elke sport- of cultuurclub heeft er wel één rondlopen; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is voor de club. Of het nou gaat om administratieve taken, het opbouwen van het podium, bardiensten draaien of het geven van trainingen, niks is te veel voor de clubheld. Om deze helden in het zonnetje te zetten is de Clubheld van het Jaar verkiezing in het leven geroepen. Het AD (en de regiotitels PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) organiseert samen met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA de Clubheld van het Jaar verkiezing.