Volledig scherm
AZ-speler Fredrik Midtsjø in duel met Bart Ramselaar © ANP Pro Shots

AD-speler van het jaar: Niet Ziyech, niet Lozano maar Midtsjø

Fredrik Midtjsø is niet de meest opvallende speler die ooit het klassement voor beste speler van AD Sportwereld heeft gewonnen. Hij is trouwens de eerste die dat zelf toegeeft.

Volledig scherm
Fredrik Midtsjø is blij na zijn doelpunt tegen Roda eerder dit seizoen. © Pro shots

Midtsjø is bescheiden als hem wordt voorgelegd dat hij door deze krant is uitgeroepen tot de beste speler van de eredivisie. Beter dus dan Hakim Ziyech van Ajax en PSV'er Hirving Lozano. Beter dan zijn veel beroemdere landgenoot Martin Ødegaard ook. En dus beter dan teamgenoot Jahanbakhsh. ,,Ach", zegt Midtsjø zacht grinnikend en licht cynisch. ,,Ik heb wel een aardig seizoen gespeeld."

Midtsjø blijkt een speler voor de fijnproever. Voor mensen die verder kijken dan de vrije trap in de kruising of de splijtende passes door defensiegaten. Met zijn bijna 25 jaar is hij relatief oud in de jonge eredivisie. Hij koppelt werklust aan een fraai spelinzicht. Nooit oogt dat heel spectaculair. In de competitie vol speeltuinvoetballers en tielerantijnspelers is hij misschien wel een kracht die de eredivisie mist. ,,Dat heb ik vaker gehoord al. Dat spelers als ik nodig zijn voor de eredivisie.” 

Of de het de competitie goed zou doen als er meer waren als hij? ,,Ik weet niet of die stelling wel klopt hoor. Ik kan wel genieten van al die jonge, aanvallende voetballers hier.” 

Lees morgen het gehele interview met Fredrik Midtsjø, de winnaar van het AD-spelersklassement.

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
EINDE
1-1
BarcelonaBAR
away logo
home logo ChelseaCHE
EINDE
0-3
FC Bayern MünchenFCB
away logo