Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Ajax rent eigen staart achterna

ColumnColumnist Thijs Zonneveld kijkt er vanop dat Ajax Danny Blind een plek in de rvc heeft gegeven. 'Hij moet een oordeel vellen over het functioneren van Marc Overmars en Edwin van der Sar, die zes jaar geleden lijnrecht tegenover hem stonden.' 

Quote

Het is wachten op de aflevering Blind tegen Van der Sar of Overmars

Eerst ging het mis als directeur spelersbeleid. Toen faalde hij bij Ajax als hoofdtrainer. Vervolgens gooide hij een smak geld over de balk als directeur Mislukte Transfers, deed hij een vergeefse poging om technisch directeur te worden en daarna zakte hij door het ijs als assistent-bondscoach én als bondscoach van het Nederlands elftal.

Het is een prachtig cv, dat van Danny Blind. En dus dachten ze bij Ajax: laten we het nog een keer proberen. Hij is voorgedragen als lid van de raad van commissarissen.

Nog even en Blind zit in het bestuursorgaan dat toezicht moet houden op de directie van Ajax. Hij moet een oordeel vellen over het functioneren van Marc Overmars en Edwin van der Sar, die zes jaar geleden lijnrecht tegenover hem stonden. Blind was destijds betrokken bij (geheime) plannen om Louis van Gaal aan te stellen als algemeen directeur bij Ajax; zelf zou hij technisch directeur worden. Het ging niet door.

Johan Cruijff ging in de ­tegenaanval, er ging een streep door de naam van Van Gaal en Blind stapte op. Om de club te besturen schoof Cruijff een stel oud-voetballers naar voren die op zijn hand waren. Onder wie Overmars en Van der Sar. Blind is dus ooit als stuurman overboord gekieperd door een stel piraten, maar komt nu terug om te controleren of diezelfde piraten het schip een beetje op koers houden.

Volgt u het nog?