Volgens hoogleraar autotechniek Maarten Steinbuch houden klassieke fabrikanten de omschakeling naar elektrisch liever nog even af.
Volledig scherm
Volgens hoogleraar autotechniek Maarten Steinbuch houden klassieke fabrikanten de omschakeling naar elektrisch liever nog even af. © Bart van Overbeeke/HH

Alleen maar elektrische auto's in 2025 moet haalbaar zijn

Het kan niet! Luchtfietserij! Minister Kamp en de VVD zijn het erover eens: het is onmogelijk om in 2025 alleen nog elektrische auto's nieuw te verkopen, zoals de Tweede Kamer wil. Ze hebben ongelijk. Het kan wél, en nog zonder subsidie ook. De vraag is vooral of Nederland de lobby van de branche weerstaat.

  1. LIVE | Burgemeesters Bijbelgordel dringen aan op prik, ‘Buitensluiten niet ingeënt zorgpersoneel nutteloos’
    coronavirus

    LIVE | Burgemees­ters Bijbelgor­del dringen aan op prik, ‘Buiten­slui­ten niet ingeënt zorgperso­neel nutteloos’

    Vaccineren is een heikel onderwerp binnen christelijke gemeenten. De vaccinatiegraad is er laag. Burgemeesters dringen daarom aan op het halen van een prik. Iedereen die niet gevaccineerd is gaat het coronavirus krijgen, stelde Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, gisterenavond bij het tv-programma Jinek. Het blijft zaak om die besmettingen niet allemaal tegelijk plaats te laten vinden, om zo de zorg toegankelijk te houden, aldus de ziekenhuisbaas. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.