Aangeboden door Experts van Independer
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Alles wat jij moet weten over je eigen risico

Experts van IndependerDeze week zijn alle zorgpremies voor 2020 bekendgemaakt en mag je tot 31 december weer overstappen van zorgverzekering. Door slimme keuzes te maken zorg je ervoor dat je volgend jaar goed verzekerd bent én niet te veel betaalt. Een van die keuzes is het wel of niet verhogen van je eigen risico. Vorig jaar koos ruim 27% van de overstappers bij Independer voor het maximale eigen risico van 885 euro. Wat doe jij dit jaar?

Het eigen risico is een bedrag dat je betaalt als je zorg nodig hebt uit je basisverzekering. In 2020 is het verplichte eigen risico 385 euro. Dit kun je vrijwillig verhogen tot maximaal 885 euro. In ruil hiervoor krijg je korting op je premie. Maar laat je niet verblinden door die korting. Het is namelijk niet altijd een goed idee. Daarom maakte Independer een handig stappenplan.

Eigen risico aanpassen? Dat kan nu!

Tot en met 31 december mag je overstappen van zorgverzekering en kun je dus ook je eigen voor 2020 verhogen of verlagen. Independer helpt je met overstappen.

Volledig scherm

Wat valt er wel en niet onder je eigen risico?

Heb je zorgkosten gemaakt die onder het eigen risico vallen? Dan krijg je hiervan een nota van je zorgverzekeraar. Wist je dat niet álle zorgkosten die de basisverzekering vergoedt onder het eigen risico vallen? Zo betaal je geen eigen risico als je naar de huisarts gaat. De experts van Independer hebben het in een overzicht gezet.

Wat als het niet mijn schuld is?

Ben je in het ziekenhuis beland door toedoen van iemand anders? Dan moet je alsnog eigen risico betalen. Loopt je zorgverzekering via Independer? Met de gratis Claimhulp bij Letselschade helpen de experts van Independer je deze kosten te verhalen op de schuldige.

Wist je dat …

• mannen vaker voor het maximale eigen risico kiezen dan vrouwen? Bijna 33% van de mannen tegenover 22% van de vrouwen, zo blijkt uit cijfers van Independer.

• het eigen risico iets anders is dan een eigen bijdrage? Op de website van Independer staan de verschillen uitgelegd.