Volledig scherm
© Facebook Janet Wieldraaijer

'Als je eruitziet als een kerel, moet je vechten als een kerel'

Een lesbisch koppel is zondagochtend na het stappen in elkaar geslagen door drie mannen in Groningen. Als gevolg hiervan kan de ene vrouw tijdelijk niet meer eten en nauwelijks praten, haar vriendin heeft onder andere een blauw oog en een gescheurde oorlel. De Groningse politie meldt dat de vrouwen woensdagmiddag aangifte gaan doen van mishandeling.

 1. LIVE | Testlocatie Terschelling blijft drukbezocht, ruimte voor hoger salaris in zorg is krap
  Coronavirus

  LIVE | Testloca­tie Terschel­ling blijft drukbe­zocht, ruimte voor hoger salaris in zorg is krap

  Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) wil ‘blijven knokken’ voor hogere zorgsalarissen, maar benadrukt dat de ruimte hiervoor ‘krap’ is. Parijs wil op de Britse quarantaineplicht voor reizigers uit Frankrijk reageren, en een gelijkaardige maatregel voor reizigers uit Groot-Brittannië invoeren. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.
 2. Duizenden Wit-Russen vrijgelaten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld

  Duizenden Wit-Rus­sen vrijgela­ten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld

  Alle naar schatting 7000 Wit-Russen die na de verkiezingen van afgelopen zondag zijn gearresteerd, worden vandaag vrijgelaten. De machthebbers in Wit-Rusland hebben tegelijkertijd hun excuses aangeboden voor de aanhoudingen. Onder druk van internationale kritiek hoopt het land met deze koerswijziging de rust te laten wederkeren. Ondertussen zeggen veel van de vrijgelaten demonstranten dat ze tijdens en na hun arrestatie zwaar zijn mishandeld.

Poll

Zie jij het nut in van een mondkapje?

 • Ja, ik hou zo automatisch meer afstand (11%)
 • Ja, want zo bescherm ik ook anderen (39%)
 • Nee, ik vind het schijnveiligheid (44%)
 • Nee, want niet iedereen draagt er een (7%)
81622 stemmen