Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met logo

Bij het Amsterdamse stadhuis is vrijdag een nieuwe variant van het bekende I Amsterdam-logo onthuld. De letters zijn uitgevoerd in regenboogkleuren, wereldwijd symbool van de homobeweging. Met de onthulling wordt gevierd dat in Amsterdam precies vijftien jaar geleden het eerste huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht werd gesloten.

 1. LIVE | Reisadvies Noorwegen aangescherpt, De Jonge krabbelt terug over quarantaineplicht
  Coronavirus

  LIVE | Reisadvies Noorwegen aange­scherpt, De Jonge krabbelt terug over quarantai­ne­plicht

  Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil langer de tijd nemen om na te denken over een quarantaineverplichting voor mensen die contact hebben gehad met een met corona besmet persoon. Hij wil onder meer eerst advies inwinnen bij het Outbreak Management Team (OMT). Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is in twee weken tijd intussen met 90 procent gestegen, benadrukt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.
 2. Jakobsen stapt in Polen zelfstandig vliegtuig in: ‘Dit is een mirakel’
  Zelf het vliegtuig in

  Jakobsen stapt in Polen zelfstan­dig vliegtuig in: ‘Dit is een mirakel’

  Fabio Jakobsen is vanmiddag teruggekeerd in Nederland na zijn ontslag uit een ziekenhuis in Polen, waar hij na een zware val in de Ronde van Polen een week is geweest. Zijn Belgische ploeg Deceunick - Quick-Step liet gisteren al weten dat hij vanaf vandaag verder wordt behandeld in het LUMC van Leiden. Tegen de Belgische tv-zender Sporza zei de ploegarts van de Belgische ploeg dat hij 'meer dan goede hoop’ heeft dat Jakobsen in de toekomst weer wielrenner kan zijn.

Poll

Zie jij het nut in van een mondkapje?

Zie jij het nut in van een mondkapje?

 • Ja, ik hou zo automatisch meer afstand (11%)
 • Ja, want zo bescherm ik ook anderen (39%)
 • Nee, ik vind het schijnveiligheid (44%)
 • Nee, want niet iedereen draagt er een (7%)
80053 stemmen