Aangeboden door de Belastingdienst
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Andere hypotheek? Wijzig je voorlopige aanslag

de BelastingdienstBij ruim 2,8 miljoen huiseigenaren valt in deze periode de voorlopige aanslag 2019 op de deurmat. Is er het afgelopen jaar iets veranderd aan jouw hypotheek, wijzig dan jouw voorlopige aanslag. Zo kom je bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019 niet voor verrassingen te staan. Je kunt wijzigingen doorgeven via belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag.

Door wijzigingen in jouw hypotheek verandert jouw financiële situatie. Dit heeft invloed op wat jij aan belasting terugkrijgt of moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan het oversluiten van een hypotheek, een renteverandering op de hypotheek of een verhoging of gedeeltelijke aflossing van de hypotheek.

Volledig scherm

Andere wijzigingen persoonlijke situatie
Niet alleen een verandering in de hypotheek heeft invloed op de hoogte van de voorlopige aanslag, ook wijzigingen zoals het starten van een eigen onderneming, het krijgen van een kind of een echtscheiding zijn van invloed.

Ontvang je een voorlopige aanslag? Dan is het verstandig eventuele wijzigingen door te geven. Zo voorkom je dat je gedurende 2019 teveel belasting terugkrijgt en je dit bij de aangifte inkomstenbelasting in 2020 terug moet betalen.

Wetswijzigingen alvast verwerkt
De hoogte van de voorlopige aanslag kan niet alleen wijzigen door veranderingen in de persoonlijke situatie, maar ook naar aanleiding van wetswijzigingen uit het Belastingplan.

Voor 2019 hebben we de wijzigingen in de belastingregels alvast verwerkt. De voorlopige aanslag kan hierdoor veranderen. Kijk wat dat mogelijk voor je betekent. Ga voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.