Volledig scherm
PREMIUM
Anne Faber (l) en Julie van Espen © Fotobewerking ADR

Anne Faber en Julie van Espen: twee zaken met veel overeenkomsten

De moord op de 23-jarige Belgische studente Julie van Espen doet sterk denken aan de moord op Anne Faber. Opnieuw gaat het om een veroordeelde verkrachter als dader. In de Belgische media klinkt veel kritiek op inschattingsfouten bij Justitie rond het zedenverleden van deze dader.

Paniek, angst en hoop vochten afgelopen weekend om voorrang bij de familie en vrienden van Julie van Espen. Julie was op de fiets vertrokken vanuit het dorpje Schilde naar Antwerpen, op weg naar een gezellige avond met vriendinnen. Een tochtje van 15 kilometer, ongeveer drie kwartier fietsen. 
Maar na 2,5 uur was Julie nog niet gearriveerd. Julie is het type niet om er zomaar vandoor te gaan. Haar vriendinnen slaan alarm, waarna een massale zoektocht op touw wordt gezet. Familie en politie werken samen om Julie zo snel als mogelijk te vinden. Vrienden hangen flyers op met een foto van Julie, die lachend de camera inkijkt.

 1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos
  EXCUSES NS

  NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

  ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.
 2. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
  PREMIUM

  Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

  In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
RUST
0-0
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
RUST
0-0
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
AjaxAJA
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
2-1
FC TwenteTWE
away logo