Volledig scherm
© Koen Verheijden

'Applaus voor onze helden van de zorg’

Applaudisseer dinsdag 17 maart om 20u voor de zorgverleners die dag en nacht strijden tegen het coronavirus. 

De vakkenvullers, vuilnismannen en alle anderen die zich drie slagen in de rondte werken. Die oproep doen Legustha Andriessen uit Bergambacht, Imke Emons uit Horst en Esther Dekkers van Schijndel uit Valkenswaard. Hun doel: vanavond heel Nederland laten klappen via de actie #klapcoronadewerelduit, geïnspireerd door initiatieven in Spanje en Italië. 

Het idee is, zegt Andriessen, dat iedereen om 20.00 uur minutenlang applaudisseert. In de woonkamer, op het balkon of in de tuin. ,,En dit op sociale media deelt, zodat we zo veel mogelijk helden een hart onder de riem steken.’' Mensen die woensdag een soortgelijke actie wilden houden, hebben zich inmiddels bij hen aangesloten. 

Medewerkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg zijn geraakt door alle reacties en initiatieven, zegt woordvoerder Marieke van Bommel. ,,De betrokkenheid vanuit de maatschappij, de wens om iets te doen. Dat voelt voor de medewerkers echt hartverwarmend.’'

  1. Tienduizenden betogen in Washington tegen racisme en politiegeweld, minder dan verwacht
    Wereldwijd demonstraties

    Tienduizen­den betogen in Washington tegen racisme en politiege­weld, minder dan verwacht

    Over de hele wereld gingen mensen de afgelopen weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. In Washington waren tienduizenden mensen de straat opgegaan voor ‘een van de grootste demonstraties ooit’.

Poll

Geef jij toestemming om jouw gegevens te delen om corona op te kunnen sporen?

Geef jij toestemming om jouw gegevens te delen om corona op te kunnen sporen?

  • Ja, alles om de verspreiding te voorkomen (32%)
  • Nee, ik vind dat privacygevoelige informatie (47%)
  • Ik twijfel, ik wil er eerst meer over weten (21%)
24942 stemmen