Volledig scherm
Jaco Klootwijk en zijn bloemen

Belgen geraakt door bloemen van Jaco in trein naar Brussel

UpdateNederlander Jaco Klootwijk heeft woensdag een bosje tulpen en een brief neergelegd in een trein die onderweg was naar Brussel. Belgische media schrijven 'recht in het hart' geraakt te zijn door de bemoedigende woorden na de aanslagen in de hoofdstad.

De 41-jarige Klootwijk liet tulpen en zijn ontroerende brief achter op de trein die vanuit Nederland richting Brussel reed. 'Dat je niet altijd een groots gebaar hoeft te maken om een land in rouw te steunen, bewijst deze Nederlander', aldus HLN.

Klootwijk verklaart zijn actie. ,,Ik heb lang met de vraag rondgelopen: wat kan ik doen? Dat is eigenlijk niet zoveel. Het minste is mijn medeleven betuigen. Dat ik de Belgen een beetje geluk toe wens. Woensdagochtend heb ik een bosje tulpen gekocht en ben ik naar het treinstation van Essen gereden om de bloemen in de internationale trein te leggen. Ik heb er een boodschap bij geschreven."

'Lieve zuiderburen', zo staat op het briefje geschreven. 'Door middel van deze brief wil ik mijn medeleven betuigen. Ik wil dat ik iets kan doen om jullie pijn en verdriet te verzachten. Ik ben echter niet bij machte om iets te kunnen betekenen. Ik hoop dat onze leiders dit nu eindelijk wel zijn. Ik wens jullie veel sterkte en kracht om door deze ellendige tijd heen te komen. Ik hoop dat mijn brief en mijn bloemen in Brussel aankomen. Veel geluk en mijn condoleance voor het Belgische volk.'

Klootwijk vernam later dat zijn brief Brussel bereikt heeft. ,, Dat zag ik later, toen iemand er een foto van op sociale media postte. Mooi"

Volledig scherm