Volledig scherm
Floor Jansen in Beste Zangers © NPO

Beste Zangers wordt omgetoverd tot liveshow in Rotterdamse Ahoy

Het populaire tv-programma Beste Zangers wordt volgend jaar voor het eerst omgedoopt tot een avondvullend concert. Tijdens de show op 23 mei in Ahoy in Rotterdam treden verscheidene oud-deelnemers op, zo maakte de organisatie vandaag bekend.

Onder anderen Glennis Grace en Davina Michelle, die beiden een nummer 1-hit scoorden dankzij het programma, staan op de line-up. Ook Trijntje Oosterhuis en Julia Zahra zijn van de partij net als deelnemers van afgelopen seizoen Floor Jansen, Henk Poort, Emma Heesters en Rolf Sanchez.

Beste Zangers is al tien jaar een kijkcijfersucces op televisie. In het programma gaan artiesten op Ibiza de uitdaging aan om elkaars nummers te coveren. Op het zonnige eiland leren de zangers elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire. Elke week staat één van de artiesten centraal, die zijn of haar eigen of meest gekoesterde liedjes uitleent.

Hits

Voor verscheidene artiesten betekende hun deelname zelfs hun doorbraak. Behalve Glennis en Davina scoorden ook onder anderen Thomas Berge, Do en Tino Martin grote hits met hun covers. In 2017 en 2019 werd het programma genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Sinds 2012 wordt de show gepresenteerd door Jan Smit.

De kaartverkoop voor de show begint vrijdag.

  1. Jumbo vs AH: Brabantse lefgozers hijgen in de nek van blauwe grootmacht
    PREMIUM

    Jumbo vs AH: Brabantse lefgozers hijgen in de nek van blauwe grootmacht

    Albert Heijn is nog altijd de onbetwiste nummer één, maar voelt de hete adem van Jumbo in de nek. Het Brabantse familiebedrijf opent tientallen winkels per jaar en kaapte en passant de deal met Hema voor de neus van AH weg. Moeten ze in Zaandam vrezen voor de sneltreinvaart waarmee Jumbo de supermarktwereld onveilig maakt of is de voorsprong van de marktleider niet meer in te halen? ,,De strijd gaat nog wel even door. Zonder omvang geen macht, kleinere ondernemers gaan eraan ten onder.’’