Volledig scherm
© PR

Betaalpas wordt tientallen procenten goedkoper

Bij de banken begint een heuse prijzenslag. ABN Amro verlaagt de prijs van het betaalpakket met bijna 60 procent. Ook klanten van de Rabobank gaan fors minder betalen voor hun rekening en betaalpasje. ABN Amro wil zo tegemoetkomen aan een van de grootste ergernissen van hun klanten.

ABN Amro heeft zo'n 3,5 miljoen klanten met een betaalrekening. ,,Van hen gaat 95 procent erop vooruit,'' zegt Frans Woelders directeur ABN Amro Particulieren. ,,En een fors deel daarvan gaat er flink op vooruit.''

Rabobank verwacht dat twee derde van de klanten uiteindelijk goedkoper uit is. Een standaardpakket - een betaalrekening met bankpasje, internet- en mobiel bankieren - gaat vanaf april 16,80 per jaar kosten bij ABN Amro. Nu is dat nog 39 euro per jaar. ,,De kosten zijn een van de grootste irritatiefactoren bij de klant. Het is echt een groot ding. Nu betalen ze 3,25 euro per maand. Dat wordt straks 1,40.'' Woelders verbaast zich wel over de irritatie, omdat de bedragen relatief gering zijn. ,,Mensen geven makkelijk 40 of 50 euro per maand uit aan een internetabonnement.''

Goedkoopste
Met de prijsverlaging wordt ABN Amro in één klap van een van de duurste een van de goedkoopste grootbanken. Alleen de Rabobank zit er met 1,20 euro per maand onder. SNS Bank houdt de tarieven gelijk op 2,50 euro per maand. Bij ING betaalt de klant al sinds januari 1,45 euro per maand. Bij onderzoek van de Consumentenbond staan de kosten voor de betaalpakketten steevast in de top 5 van grootste ergernissen van bankklanten.

,,Klanten klagen dat de tarieven elk jaar stijgen, terwijl ze steeds meer zelf moeten doen. Ook wordt de service steeds minder, onder andere doordat er kantoren sluiten,'' zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. De actie kost ABN Amro geld. De bank wil niet zeggen hoeveel, maar het gaat om tientallen miljoenen euro's. ,,We zien het als een investering. We hopen dat de relatie met onze bestaande klanten verbetert en dat we hobbels wegnemen voor nieuwe klanten.'' ABN Amro hoopt op een forse toeloop aan nieuwe klanten.

  1. Nederlandse tophockeyster verwijdert Twitteraccount na uitlachen fan, onderzoek naar uitlatingen

    Tophockey­ster verwijdert Twitterac­count na uitlachen fan, onderzoek naar uitlatin­gen

    De internationale hockeyfederatie FIH heeft na een kwetsend bericht op sociale media van speelster Reneé van Laarhoven, vaste waarde bij Dames 1 van SV Kampong en vorig jaar nog hockeyinternational, de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld. ,,Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd”, laat de FIH weten.