Volledig scherm
Patrick Day. © Getty Images

Bokser Patrick Day (27) overlijdt vier dagen na knock-out

De 27-jarige Amerikaanse bokser Patrick Day is woensdagavond in een ziekenhuis in Chicago overleden aan de verwondingen na een knock-out in een wedstrijd in het super-weltergewicht tegen Charles Conwell, vier dagen eerder. Day liep zaterdag zwaar hersenletsel op na meerdere klappen tegen zijn hoofd. 

Volledig scherm
Patrick Day. © USA TODAY Sports

Day ging in de tiende ronde knock-out en moest met een brancard worden afgevoerd. In het Northwestern Memorial-ziekenhuis van Chicago onderging hij meteen een spoedoperatie en lag de voorbije dagen in coma.

Het overlijden werd woensdagavond bevestigd in een uitgebreide verklaring door bokspromotor Lou DiBella. ,,Omgeven door zijn familie, zijn beste vrienden en leden van zijn boksteam is Patrick Day ingeslapen. Zijn vriendelijkheid, positivisme en vrijgevigheid zullen we nooit vergeten. Hij was een zoon, een broer en een goede vriend van velen.”

DiBella stelde in zijn verklaring ook de risico's van de bokssport aan de kaak. ,,Het is moeilijk om het nu al meteen over de gevaren van boksen te hebben, maar het is tijd voor actie. Hoe weten we nog niet, maar we moeten ervoor zorgen dat boksen veiliger wordt. Dat is dé manier om Patrick te eren.”

Conwell, zijn 21-jarige tegenstander zaterdag, was volledig van slag. Hij schreef een emotionele open brief. ,,Ik heb dit nooit gewild. Het enige wat ik wilde, was winnen. Maar als ik dit allemaal zou kunnen terugdraaien, zou ik het doen. Dit is verschrikkelijk.”

Patrick Day won 17 van 22 profgevechten.