Volledig scherm
Nicky Morgan © afp

Britse ministerie Emancipatie betaalt vrouwen minder

Het Britse ministerie van Emancipatie betaalt vrouwen gemiddeld bijna 2 pond (2,60 euro) per uur minder dan mannen. Bovendien heeft het ministerie ook niet voldoende vrouwen in dienst.

Minister Nicky Morgan van Onderwijs en Emancipatie kondigde onlangs nog aan dat ze bedrijven die mannen en vrouwen niet gelijk betalen aan de schandpaal zou nagelen. Nu blijkt uit cijfers van het ministerie dat het departement zich daaraan zelf ook schuldig maakt, meldt The Independent.

Het gemiddelde salarisverschil bedraagt op jaarbasis 3000 pond. Daarnaast voldoet het departement niet aan het regeringsdoel dat zeker een derde van de leidinggevenden van grote organisaties vrouw moet zijn.

  1. OM: Voormalig Avro-dj spil in prostitutienetwerk met minderjarige jongens

    OM: Voormalig Avro-dj spil in prostitu­tie­net­werk met minderjari­ge jongens

    Het Openbaar Ministerie verdenkt voormalig Avro-dj Romeo A. van het runnen van een illegaal bordeel in de Utrechtse wijk Overvecht. In september 2018 werden in woningen van A. en een medeverdachte invallen gedaan, waarbij gegevens werden gevonden van honderden (deels minderjarige) jongens en mannen die deel zouden hebben uitgemaakt van het seksnetwerk. De twee verdachten stonden vanmorgen voor de rechter in Utrecht.