Aangeboden door BBC First
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.

Broeierige nieuwe miniserie ‘Picnic at Hanging Rock’ vanaf 12 augustus op BBC First

BBC FirstWat gebeurde er met drie verdwenen Australische kostschoolmeisjes? Sensueel, dreigend en verleidend. De spannende miniserie ‘Picnic at Hanging Rock’ heeft alles zich om een instant klassieker te worden. De broeierige verfilming van de gelijknamige roman over de verdwijning van de Australische kostschoolmeisjes is vanaf 12 augustus te zien op BBC First.

Het is het jaar 1900. Drie kostschoolmeisjes en hun modebewuste schoolhoofd Mrs Appleyard (Natalie Dormer, bekend van Game of Thrones, The Hunger Games en The Tudors), besluiten te gaan picknicken. Als omineuze locatie kiezen ze ‘Hanging Rock’, een prachtige maar dreigend uitziende rotsformatie in Victoria, Australië. Wat een prachtige middag had moeten worden, eindigt in een mysterieuze nachtmerrie. 

Desastreuze gevolgen

Terwijl de verdwijning van de jonge vrouwen zorgt voor veel consternatie onder de andere leerlingen en leraren, neemt regisseur Larysa Kondracki (bekend van o.a. Legion en Whistleblower) je mee naar het verleden van de vrouwen. Het een nog duisterder dan de ander. Iedere aflevering ontluikt informatie over gebeurtenissen die zich voor de picknick hebben afgespeeld, die allen op onverwachte manier desastreuze gevolgen hebben. 

Volledig scherm
PICNIC AT HANGING ROCK © BBC First

Sensuele verlangens 

De eigentijdse vertaling van de personages maakt deze miniserie zo bijzonder. De drie populaire leerlingen van het Appleyard College verleiden, ontdekken en schuwen hun sensualiteit niet. Dit leidt tot een verboden romance die veel stof doet opwaaien en de kijker laat smachten naar meer. De maagdelijk witte jurken van de meisjes lijken onschuldig, maar ruches, kettingen, linten en plooien onthullen donkere en jeugdig sensuele verlangens. 

Prachtige outfits 

Terwijl het mysterie je aan het denken zet, zijn het deze prachtige kostuums die grootse impact hebben. Mrs Appleyard toont zich een waar mode-icoon met prachtige outfits die haar rol als het strenge schoolhoofd van de meisjesschool benadrukken. Haar ogen verschuilen zich achter haar typerende zonnebril, een referentie naar een groot geheim dat zij met zich meedraagt en waar een van haar leerlingen lucht van heeft gekregen. Zal haar verleden haar inhalen? En hoe ontrafelt zich het mysterie rondom haar verdwijning en die van haar leerlingen? 

Zondag 12 augustus: 21.00 uur

Bekijk de zesdelige miniserie vanaf zondag 12 augustus op BBC First om 21:00. BBC First is voor Ziggo abonnees terug te vinden op kanaal 22 en voor KPN abonnees op kanaal 25. De eerste aflevering is daarnaast ook terug te kijken via de TV gemist functie.

Meer weten? Kijk op BBC.com

Volledig scherm
PICNIC AT HANGING ROCK © BBC First