Volledig scherm
De carnavalsgroep Super-Maan uit Maastricht © super-maan.nl

Carnavalsgroep steelt de show als 'Team Verstappen'

VideoDe carnavalsgroep Super-Maan uit Maastricht (of volgens henzelf: 'Mestreech') telt af naar carnaval met de onthulling van hun nieuwste creatie. Verkleed als het Formule 1-team van Nederbelg Max Verstappen, bootsen ze een supersnelle pitstop na, compleet met racelawaai.

Max Verstappen wordt gespeeld door groepslid Glenn, die in een rolstoel zit. De racewagenconstructie is om hem heen gebouwd. Ook in de vorige jaren was de hoofdrol voor de man weggelegd. Glenn kroop toen in de huid van Superman en Sneeuwwitje. Petje af voor 'Ritzbull Racing Team'!

Trump-maskers

Hoe gaan de mensen dit jaar verkleed met carnaval? In de feestwinkels worden veel maskers van Donald Trump verkocht. Sommige grote verkopers moeten zelfs al nee zeggen tegen klanten. ,,Wie echt origineel denkt te zijn met een masker van Trump, komt bedrogen uit'', voorspelt bijvoorbeeld Koen Bouwens van de grote internetwinkel Compleet Verkleed.  De winkel had vier leveranciers uit binnen- en buitenland, maar de maskers zijn niet meer te krijgen.

De kleine specialist Paul Driessen (Mister Mask) die op internet alleen maskers verkoopt, kan nog wel leveren. Hij heeft het masker van Trump sinds september in het assortiment en merkte dat het vanaf Halloween vrijwel non-stop goed verkoopt, met de verkiezingen als hoogtepunt. ,,Trump is de bestseller, met afstand'', zegt Driessen overtuigd. De Eindhovenaar haalt de maskers uit China en hij stelt de Brabantse en Limburgse kopers gerust. ,,Het is volgens mij nog steeds best origineel.''

Het driedaagse carnaval begint officieel op zondag maar op veel plaatsen in het zuiden is het vanaf vrijdag al volop feest.

  1. Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’
    PREMIUM

    Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’

    Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”