Het hotel waar de ontucht plaatsvond
Volledig scherm
Het hotel waar de ontucht plaatsvond © anp

Celstraf geëist tegen drie verdachten in Valkenburgse zedenzaak

UpdateIn de Valkenburgse zedenzaak zijn celstraffen geëist tegen een 30-jarige man uit Simpelveld, een man van 40 uit Zwolle en een Belg. De mannen zijn drie van de vier verdachten die woensdag terechtstaan in de beruchte zaak, die draait om ontucht met een minderjarig meisje dat zich tegen betaling beschikbaar stelde voor het verrichten van seksuele handelingen. Spil in de zaak is de 21-jarige loverboy Armin A., die eerder werd veroordeeld tot twee jaar cel. Hoe zit het ook alweer met de Valkenburgse ontuchtzaak? Vier vragen.

 1. Premier Rutte praat voor het eerst over coronacrisis: Steken laten vallen in heftige periode
  video

  Premier Rutte praat voor het eerst over coronacri­sis: Steken laten vallen in heftige periode

  Minister-president Rutte keek gisteravond in een extra uitzending van talkshow Op1 terug op de coronacrisis. Het afgelopen halfjaar was ‘het heftigste’ uit zijn carrière, zei Rutte in het interview. Een zware periode voor de premier, zowel qua werk als persoonlijk. ‘Een eervolle en bijzondere rol.’ Rutte geeft toe dat het kabinet ‘steken heeft laten vallen’ en lessen heeft geleerd.
 2. LIVE | Geen faillissementspiek door corona, vergoeding voor herstelzorg na corona moet omhoog

  LIVE | Geen faillisse­mentspiek door corona, vergoeding voor herstel­zorg na corona moet omhoog

  De coronacrisis heeft vooralsnog niet geleid tot een opvallende piek in het aantal uitgesproken faillissementen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. In 24 uur tijd werden wereldwijd 230.370 nieuwe gevallen geregistreerd. Ook vandaag houden we je op de hoogte met ons virusblog. De afgelopen dagen lees je hier terug.
 3. Klanten webwinkels vaker gehackt: met Bettine's Bol.com-account werd Armani besteld
  PREMIUM

  Klanten webwinkels vaker gehackt: met Bettine's Bol.com-ac­count werd Armani besteld

  Klanten van webwinkels ontdekken steeds vaker dat hun account is gehackt, blijkt uit cijfers van de Fraudehelpdesk. Dit jaar kwamen daar al 625 meldingen van gedupeerde consumenten binnen, terwijl de teller in 2019 op 216 bleef steken. Ook verslaggever Bettine Winters werd dit jaar gehackt. Dat lijkt onschuldig, maar het voelt verdomd ongemakkelijk. Alsof er is ingebroken. Een zoektocht naar de hacker brengt haar oog in oog met zijn moeder.