Volledig scherm
Dansen met je baby in een draagdoek blijkt veel ouders te trekken. © Peter Franken

Dansen met een baby op je buik is slaapverwekkend

Dansen met een baby in een draagdoek op je buik is hot. Tientallen moeders en vaders deden zaterdag mee aan een introductieles Draag en Dans bij De Vos Danscentrum in Alphen aan den Rijn.

Mieke de Vos dacht dat er niet veel interesse zou zijn in een cursus Draag en Dans, maar ze werd overstelpt met aanmeldingen; op de eerste bijeenkomst kwamen ruim 25 ouders - voornamelijk moeders- af. ,,Er zijn zelfs mensen die een kind geleend hebben om mee te kunnen doen'', lacht ze.

,,Ik had op YouTube wel eens een filmpje voorbij zien komen van ouders die hun kinderen dragen en dansen. Daar is vast geen behoefte aan in Nederland, dacht ik nog. Tot één van mijn cursisten me er op wees en adviseerde eens te inventariseren of er interesse voor is.''

Draagpraat
Het kwam tot een oproep in de faceboekgroep 'Draagpraat Alphen aan den Rijn'. Een plek waar ouders die hun kinderen in een draagdoekdragen ervaringen en tips uitwisselen. Er kwamen zoveel reacties dat Mieke en haar man Ronald besloten twee introductieochtenden te houden. Tijdens de les loopt Mieke met een pop op haar borst in een draagdoek rond en doet voor de spiegel de passen voor.

,,Ik denk dat dit uniek is in Nederland'', zegt Ronald. ,,Er zijn wel fitnessoefeningen die je met je baby kunt doen, maar die zijn vaak gericht op herstel na de bevalling. Hier draait het echt om het dansen.'' Na wat voorzichtige beginpasjes gaat het al snel richting de eerste bewegingen van de chachacha. En de baby's? Die zijn allemaal stil, een aantal valt zelfs in slaap van het schommelen.