Volledig scherm

De belangrijkste info over corona maken we voor iedereen beschikbaar

Beste lezer,

Nederland maakt bijzondere tijden door, waarbij ieders gezondheid in het geding is. Zoals iedereen willen wij als AD ook graag onze bijdrage leveren aan de bestrijding van het virus. Daarom zetten wij onze artikelen over hoe te zorgen voor de eigen gezondheid en die van anderen tijdelijk vrij beschikbaar voor iedereen. Ook de artikelen met tips over praktische zaken zijn onbeperkt leesbaar. Net als het nieuws zelf: ons liveblog waarin al het nieuws wordt samengebracht en dat voortdurend wordt ververst, is voor elke bezoeker van site en app ongehinderd leesbaar, hoe vaak per dag ook. Zo kan iedereen alles lezen wat iedereen moet weten.

De verhalen die niet tot de eerste levensbehoeften behoren, zoals columns en interviews die extra duiding geven, houden we wel premium. Dat is wel zo netjes tegenover onze abonnees, die met hun bijdragen onze journalistiek levend houden. Journalistiek is meer dan de ene mening tegenover de andere zetten. Journalistiek is uitzoeken hoe het zit, hoe het werkt. Het is verhalen vertellen die anderen liever verborgen houden. Dat vereist deskundigheid, doorzettingsvermogen en heel veel tijd. Journalistiek heeft waarde en kost dus geld. Als u het niet al bent, ook u kunt abonnee worden. Dan steunt u ons. En geeft u uzelf onbeperkt toegang tot al onze journalistiek. Op welk moment u maar wilt. Dat kan al voor 1 euro per week via deze link. U bent van harte welkom!

Vriendelijke groet,

Hans Nijenhuis,  hoofdredacteur AD, en Paul van den Bosch, hoofdredacteur AD regio

PS: Benieuwd wat er dan zoal in die premium-verhalen staat? Iedereen kan er drie per maand gratis lezen, als kennismaking.

Luister ook naar de podcast Hoofdzaken, waarin Hans Nijenhuis verdere uitleg geeft:

 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.

Poll

Ga jij maandag direct het terras op?

Ga jij maandag direct het terras op?

 • Ja natuurlijk! Kan niet wachten (12%)
 • Nee, ik kijk eerst de kat uit de boom (26%)
 • Nee, ik ga de komende tijd helemaal niet (62%)
106511 stemmen