Volledig scherm

De belangrijkste info over corona maken we voor iedereen beschikbaar

Beste lezer,

Nederland maakt bijzondere tijden door, waarbij ieders gezondheid in het geding is. Zoals iedereen willen wij als AD ook graag onze bijdrage leveren aan de bestrijding van het virus. Daarom zetten wij onze artikelen over hoe te zorgen voor de eigen gezondheid en die van anderen tijdelijk vrij beschikbaar voor iedereen. Ook de artikelen met tips over praktische zaken zijn onbeperkt leesbaar. Net als het nieuws zelf: ons liveblog waarin al het nieuws wordt samengebracht en dat voortdurend wordt ververst, is voor elke bezoeker van site en app ongehinderd leesbaar, hoe vaak per dag ook. Zo kan iedereen alles lezen wat iedereen moet weten.

De verhalen die niet tot de eerste levensbehoeften behoren, zoals columns en interviews die extra duiding geven, houden we wel premium. Dat is wel zo netjes tegenover onze abonnees, die met hun bijdragen onze journalistiek levend houden. Journalistiek is meer dan de ene mening tegenover de andere zetten. Journalistiek is uitzoeken hoe het zit, hoe het werkt. Het is verhalen vertellen die anderen liever verborgen houden. Dat vereist deskundigheid, doorzettingsvermogen en heel veel tijd. Journalistiek heeft waarde en kost dus geld. Als u het niet al bent, ook u kunt abonnee worden. Dan steunt u ons. En geeft u uzelf onbeperkt toegang tot al onze journalistiek. Op welk moment u maar wilt. Dat kan al voor 1 euro per week via deze link. U bent van harte welkom!

Vriendelijke groet,

Hans Nijenhuis,  hoofdredacteur AD, en Paul van den Bosch, hoofdredacteur AD regio

PS: Benieuwd wat er dan zoal in die premium-verhalen staat? Iedereen kan er drie per maand gratis lezen, als kennismaking.

Luister ook naar de podcast Hoofdzaken, waarin Hans Nijenhuis verdere uitleg geeft:

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”