Volledig scherm

De Ortho Woerden & Driebergen

De Ortho (PARTNERBIJDRAGE)Als er iets is wat tot de verbeelding spreekt dan is het wel een stralende lach. Maar waar kun je terecht als je niet zo’n mooi gebit hebt om te laten zien? Dan ga je naar De Ortho; de specialist voor orthodontische zorg op maat in Driebergen en Woerden. Niet zomaar een tandarts, maar een orthodontist die helemaal thuis in ortho, en gewoon de beste in beugels is. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. 

Het is zeker niet zo dat elk kind de perfecte Hollywood smile hoeft te hebben. Belangrijk is dat een gebit goed functioneert. Het afbijten en kauwen zijn een van de belangrijkste functies van het gebit. Hiervoor is het nodig dat de beide kaken goed op elkaar aansluiten zodat de kauwvlakken van de kiezen passen. Ook heeft de pasvorm van de tandbogen invloed op het spraakvermogen. Onduidelijk praten is vaak het gevolg van een niet goed aansluitend gebit. Wanneer tanden en kiezen over elkaar staan is goed schoonhouden heel lastig waardoor de kans op gaatjes groter wordt. 

Er bestaat nog wel eens een misverstand dat je voor een orthodontist een verwijsbrief nodig hebt. Maar dat is niet zo. “Iedereen kan bij ons terecht” legt manager Jennifer Puijk van De Ortho uit. “Je kunt altijd binnenlopen om een afspraak te maken voor een intakegesprek.” Dat eerste gesprek is met Bert Koster van Groos. “Hij is al 20 jaar actief in onze beide praktijken. Hij stelt een diagnose en geeft een toelichting op de mogelijke behandeling” legt Jennifer uit. “Na onderzoek en het maken van afdrukken kan hij een behandeladvies opstellen waarbij niet alleen de stand van de kaken en scheefstand van de tanden wordt besproken, maar ook het startmoment, de kosten en de mogelijke vergoeding van uw verzekering. 

Volledig scherm

De beste leeftijd om te starten is rond het 10e levensjaar. Het effect van de behandeling bij jongeren is vaak erg groot omdat de kaken nog volop in de groei zijn. Zowel voor kinderen als volwassenen zijn er mooie alternatieven. Er zijn zelfs transparante slotjes of een geheel onzichtbare beugel ” licht Jennifer toe. De Ortho werkt bij beugels zoveel mogelijk met slotjes. “Kinderen kunnen in de leeftijd dat ze een beugel krijgen vaak nog wat onzeker zijn over zichzelf. Een opvallende buitenboordbeugel draagt niet bij aan het zelfvertrouwen, vandaar dat wij die eigenlijk nooit toepassen.”

Ook op volwassen leeftijd kunt u kiezen voor een beugel. Het is dan alleen niet meer mogelijk om de stand van de kaken met beugels te veranderen. Dan is er samenwerking met kaakchirurg gewenst. De Ortho gaat niet alleen maar voor een mooie rechte tanden. Bert koster van Groos is een totaal planner die u een totaal plan van aanpak geeft in veel gevallen met multidisciplinaire aanpak. 

De Ortho wordt vaak ingeschakeld bij moeilijke en ingewikkelde situaties die voor een doorsnee tandarts te ingewikkeld zijn. “Dankzij onze specialisatie kunnen wij de meest complexe zaken aan” vertelt Jennifer trots. “Doordat we een team van ervaren specialisten hebben vinden we altijd een oplossing zodat iedereen trots kan zijn op zijn of haar tanden.” De Ortho is ISO gecertificeerd en BIG geregistreerd. 

Wilt u weten wat De Ortho voor u kan betekenen, maak dan een afspraak in Driebergen of Woerden. Wij geven u graag antwoord op al uw vragen. Is het lastiger om overdag tijd vrij te maken dan is het bij De Ortho ook mogelijk om langs te komen op het avondspreekuur. Kijk voor meer informatie op onze website: www.deortho.info 

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’