Deze hoeveelheid plastic zit in een tas van Albert Heijn. Studio Drift presenteert het project 'Materialism', te zien in De Kazerne en in het Van Abbe.
Volledig scherm
Deze hoeveelheid plastic zit in een tas van Albert Heijn. Studio Drift presenteert het project 'Materialism', te zien in De Kazerne en in het Van Abbe. © rob schoonen

De tien moetjes en bijna-moetjes op de 18e Dutch Design Week

Je kunt natuurlijk een van de speciale routes van de DDW volgen; van social- tot productdesign. Je kunt je ook blind storten op de bijna 400 exposities, lezingen en presentaties. Je zou ook deze top 10 van ED-kunstredacteur Rob Schoonen kunnen volgen. Over moetjes en bijna-moetjes tijdens de 18e Dutch Design Week van 19 t/m 27 oktober.
Klik hier voor het hele programma.
Klik hier voor de plattegrond.

  1. Verslaafde Jerry (31) teistert zijn buren, moeder is radeloos: ‘Alleen tbs kan hem redden’
    PREMIUM
    4

    Verslaafde Jerry (31) teistert zijn buren, moeder is radeloos: ‘Alleen tbs kan hem redden’

    ,,Moeten er eerst slachtoffers vallen, voordat mijn zoon hulp krijgt?’’ Marjo van der Wals uit Zwolle is radeloos. Haar zoon Jerry is verslaafd aan de drug 3-MMC en heeft een bipolaire stoornis. Hij heeft afgelopen weekeinde brand gesticht in zijn eigen huis, tot grote zorg van zijn buren. ,,Ik zou willen dat de rechter hem tbs oplegt. Niks kan hem verder nog redden’’, zegt zijn moeder.