Aangeboden door Techniek College Rotterdam
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Techniek College Rotterdam

De toekomst begint bij Techniek College Rotterdam

Techniek College RotterdamTechniek is dromen en werken aan een betere, meer duurzame toekomst. Maar hoe kan je deze het beste realiseren? “Vies” of “zwaar” mannenwerk is de techniek al lang niet meer, die tijd is voorbij! Bij Techniek College Rotterdam werkt iedereen mee aan een betere en duurzame toekomst.

Neem de 20-jarige Kevin, die Human Technology studeert bij Techniek College Rotterdam. Een vrij nieuwe opleiding, waarbij je technische producten simpeler en makkelijker leert maken zodat ze door iedereen kunnen worden gebruikt. Of doe je onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van producten aan de hand van zelfgemaakte prototypes.

Enorm interessant, vindt Kevin. Maar wat hem vooral aanspreekt aan de opleiding is dat je er na het halen van je diploma heel veel kanten mee op kunt, van logistiek tot ruimtetechnologie. Een aanzienlijk deel van de geslaagde mbo’ers kiest eerst voor een vervolgstudie, bijvoorbeeld op hbo-niveau. Dat is Kevin zelf ook van plan. Al twijfelt hij nog wel over het soort opleiding. “Hbo-ICT is een optie. Maar Industrieel Product Ontwerpen spreekt mij ook aan. Evenals Process en Food Technology. Daar leer je bijvoorbeeld hoe je gebruiks- en voedingsmiddelen duurzamer en milieuvriendelijker kunt maken.”

Zo zie je maar: alles is techniek en techniek is overal. Bijna alles om je heen is techniek of gemaakt met techniek. Meedenken en bouwen aan innovatieve producten, waardoor iedereen meer profijt heeft van nieuwe technologie. Dat is wat Kevin het meeste aanspreekt.

Verhaal Kevin:

Klik hier voor Kevin’s verhaal

Volledig scherm
© Techniek College Rotterdam

Vrouwen zijn ook prima op hun plek in de techniek. Van nature hebben zij eigenschappen zoals inlevingsvermogen, creativiteit en samenwerken. Deze eigenschappen passen perfect bij een technisch beroep. Het is dan ook jammer dat zo weinig meisjes kiezen voor een technische carrière. Marilet ziet het juist helemaal zitten, zij schreef zich begin dit schooljaar in voor de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw. Al op de mavo wist zij dat ze later “iets in de bouw” wilde gaan doen. Een sector die booming is en waar ze staan te springen om goede arbeidskrachten.

Goed nieuws voor Marilet dus, die zich bij Techniek College Rotterdam als een vis in het water voelt. “Je wordt hier breed opgeleid en dat wil ik ook graag. Eenmaal afgestudeerd kun je bijvoorbeeld ontwerper of projectontwikkelaar worden. Maar ook medewerker bij een architectenbureau, zoals tekenaar.’’

Verhaal Marilit:

Klik hier voor Marilit’s verhaal

Volledig scherm
© Techniek College Rotterdam

Dat techniek opleidingen niet alleen voor jonge schoolverlaters zijn, bewijst Souffian. Na een aantal jaren in de elektrotechniek gewerkt te hebben als eerste monteur Service en Onderhoud besloot Souffian dat het tijd was voor de volgende stap in zijn carrière. Hij koos voor een leren-werken traject bij zijn eigen werkgever op niveau 4.

“Zonder inzet kom je geen stap verder, je moet wel willen investeren in je eigen ontwikkeling en dat je daar een betere baan mee kunt krijgen is natuurlijk mooi meegenomen.”

Meer over om-, her- en bijscholing:

Klik hier

Volledig scherm
Techniek College Rotterdam © Techniek College Rotterdam

Directeur Henrik Stevens: “Onderwijstrajecten worden samen met het bedrijven, instellingen en gemeenten ontwikkeld, waardoor lessen altijd actueel zijn en de beroepspraktijk op de voet volgen.”

Studenten kunnen kiezen uit meer dan 150 mbo-opleidingen en kwalificatie-mogelijkheden, verdeeld over 13 locaties in Rotterdam en omgeving. Stevens: “Daarbij voorziet Techniek College Rotterdam ook in de her-, bij- en omscholing van volwassenen. Met circa 7500 studenten is het dan ook één van de grootste aanbieders van mbo-techniekopleidingen van Nederland.”

Meer weten over de opleidingsmogelijkheden?

Kijk op onze website

Techniek College Rotterdam

Drutenstraat 2  
3087 CC 
Rotterdam 
088 945 14 00
info@tcrmbo.nl

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’