Deze overheerlijke ovenschotel met bloemkool zet je in een handomdraai op tafel
MaggiEen goed begin is het halve werk! Dat geldt ook zeker voor het recept van deze week. Met deze oer-Hollandse ovenschotel zet je bloemkool nét even anders op tafel en is succes gegarandeerd. Na wat simpele voorbereidingen en 45 minuten oventijd tover je een heerlijke maaltijd voor het hele gezin op tafel! Wedden dat hij voor herhaling vatbaar is?
Bereidingstijd: 55 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Ingrediënten
500 gr bloemkoolroosjes
1 ui
300 gr mager rundergehakt
600 gr voorgekookte aardappelschijfjes
1 zakje MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
200 ml koud water
150 ml kookroom
1 ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten voor in een pan met water. Sla deze stap over voor een resultaat met meer bite.
Snipper de ui en fruit deze kort aan in een hapjes- of braadpan. Voeg hier vervolgens het gehakt aan toe en bak deze rul.
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Verdeel hierover het gehakt en de bloemkoolroosjes.
Meng de kruidenmix met 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
Schenk ¾ van het kruidenmengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Verdeel de andere helft van aardappelschijfjes hierover en laat 2 minuten staan. Schenk het overgebleven deel van de kruidenmix over de ovenschotel.
Bak de ovenschotel in 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.
Eet smakelijk!
Heb jij een lekker recept met een mooi verhaal?
Heb jij een lekker familierecept dat al generaties lang meegaat? Of een recept dat iedereen echt eens zou moeten proberen? Deel het dan hier met MAGGI. Wie weet win jij een MAGGI-kookpakket of een van de andere mooie MAGGI prijzen!
Zoek je nog meer receptinspiratie? Ga naar www.maggi.nl/laat-inspireren-door-heerlijke-recepten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.