Aangeboden door Stichting The Hague Marketing Bureau
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.

Deze zomer openluchtconcerten, opzienbarende tentoonstellingen en hard lachen in Den Haag

Stichting The Hague Marketing BureauDen Haag verrast je deze zomer met een kunst en cultuur programma waar je blij van wordt. Al eens een dwergauto gezien? Of tranen met tuiten gelachen in een openluchttheater? Cultuuraanzee.nl geeft een totaal overzicht van wat er allemaal te doen is in de stad aan zee. Van wereldberoemde meesterwerken die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben tot een jaarrond uniek cultureel programma. Kunst en Cultuur die blijft hangen. We geven je nog wat meer ideeën:

Van glanzend chroom, naar dwergauto’s, naar Escher in een prentenboek.

Museum Beelden aan zee – Body of Work. Tot zondag 1 september.

Volledig scherm
© Gerrit Schreurs

Door MRI, FMRI en CT scans te ondergaan, ontleedde kunstenaar Itamar Gilboa zijn eigen lichaam. Hij maakte gebruik van geavanceerde technologie om exacte kopieën te maken van zijn ogen, schedel, ruggengraat, hart, lever en nieren en voerde deze vervolgens in glanzend chroom uit. Ook liet hij scans maken van zijn hersenactiviteit terwijl hij sculpturen creëerde en over zijn project sprak. Hiervan maakte hij geprinte sculpturen. Een bijzondere collectie van kunstwerken waarin hij een ultieme poging doet om creativiteit in beeld te vatten.

Louwman Museum – Dwergauto’s. Tot zondag 1 september.

Volledig scherm

De dwergauto is ooit bedacht als een goedkoop en weersbestendig vervoersmiddel. Een compacte drie- of vierwieler voorzien van een één- of tweecilindermotor met een beperkt vermogen. De vormgeving van deze microcars was zeer divers en soms uiterst merkwaardig. Louwman Museum heeft een fascinerend en kleurrijk overzicht van deze dwergauto’s uit de jaren vijftig.

Panorama Mesdag – Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd. Tot zondag 22 september.

Volledig scherm

Kijk 360º in het rond en onderga de magische illusie van het zinsbegoochelende panorama van Scheveningen uit 1881 in Museum Panorama Mesdag. Met TU Delft gaat Panorama Mesdag naar een hoger niveau met de tentoonstelling ‘Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd’. Zowel de schilder als de landmeter zocht het hoge punt in het landschap op: de een voor het creëren van een ruimtelijke illusie en de ander voor het nauwkeurig meten van afstanden. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in aanpak tussen de kunstenaar en de wetenschapper?

Museon – National Geographic ‘Colors of the World’. Tot zondag 1 december.

Volledig scherm

Expo met prachtige, verbazingwekkende foto’s die je op een andere manier naar onze planeet laten kijken. Hoe bepaalt kleur het karakter van de foto? Dit fenomeen wordt getoond in prachtige fotografie. Een wereld van kleuren omringt ons elke minuut van de dag en toch staan we hier zelden bij stil. In deze tentoonstelling wordt er aandacht besteed aan perceptie, betekenis en symboliek van kleuren in onze wereld.

Escher in het Paleis – Nadir en Zenith in de wereld van Escher. Tot zondag 1 september.

Escher in Het Paleis brengt het prentenboek van Wouter van Reek tot leven in de vrolijke tentoonstelling voor alle leeftijden. Zowel voor families, liefhebbers van prentenboeken als voor Escherfans zal deze tentoonstelling een wonderlijke ontdekkingstocht zijn, waarin van alles is te zien, te doen en te lezen. Met honderddertig werken zijn bij museum Escher in het Paleis bijna alle stukken van de wereldberoemde Nederlandse kunstenaar M.C. Escher (1898-1972) te zien.

Summer of Laugh – zaterdag 20 juli, 10 en 31 augustus

Wanneer de meeste theaters hun deuren sluiten, zet Diligentia ze nog eventjes lekker open. Het zomerseizoen wordt gevierd met drie Comedy avonden in Diligentia op 20 juli en in de open lucht van het Zuiderparktheater op 10 en 31 augustus! Reken op cabaret/comedynights met een gevarieerde line-up van professionele stand-up comedians die samen de avond op zomerse stelten zetten. Daar wil je bij zijn! Op 10 augustus staan de toppers Rayen Panday, Alex Ploeg, Nabil Aoulad Ayad, De Règahs en Martijn Kardol allemaal op het toneel van het Zuiderparktheater!

Kijk op cultuuraanzee.nl voor meer evenementen, concerten en tentoonstellingen.

Volledig scherm

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’