Volledig scherm
De Arena in Amsterdam © anp

Dineren op het veld van Ajax of in een peeskamertje

Amsterdam krijgt er eind deze maand zeven bijzondere tijdelijke restaurants bij. Vanaf 31 maart kunnen hongerige zielen onder meer terecht in de Amsterdam ArenA, in een peeskamertje op de Wallen of op de veerboot.

Quote

Dit concept is een eerbetoon aan de pareltjes van de stad

Joep Verbunt, initiatiefnemer

Het nieuwe concept heet 'Amsterdam Eet Uit'. Volgens de initiatiefnemer Joep Verbunt is het project een ode aan de stad. ,,Dit concept is een eerbetoon aan de pareltjes van de stad. Het zijn allemaal plaatsen waar je stilletjes langsloopt niet realiserend hoe bijzonder ze zijn of plekken waar je met ingehouden adem naar staat te kijken. Lelijk, bijzonder of toeristisch, deze plekken maken Amsterdam en ze openen voor één keer hun deuren als restaurant!"

Klanten kunnen kiezen uit een keur aan locaties. Zo kun je onder andere eten achter een raam op de Wallen, in de stuurhut op het pontje naar Noord, aan tafel in een 100 jaar oude stoomboot of bij Lady Gaga in Madame Tussauds.

De locaties hebben geen keuken, daardoor moeten bezoekers het diner online bestellen via een app op hun smartphone. De warme maaltijden worden dan binnen dertig minuten op de fiets bezorgd. Reserveren kan vanaf woensdagmiddag drie uur op www.amsterdameetuit.nl.