Aangeboden door Senzup
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Senzup

Driekwart van de ouderen laat de fiets staan uit angst voor ongelukken

SenzupUit eigen onderzoek binnen het klantenbestand van driewielfietsspecialist Senzup uit Barendrecht blijkt dat een groot deel van de ouderen niet langer met de bekende tweewieler op pad durft. Gerrit van Breugel, directeur van Senzup, legt uit: “De ouderen die ik bij mij over de vloer krijg, willen bijna zonder uitzondering actief blijven. Het staat ze alleen tegen om hun ‘gewone’ fiets te pakken. Als je ouder wordt, kan je gevoel voor balans slechter worden en als je valt kun je vervelender terecht komen. Met een driewielfiets kunnen ze de zekerheid en veiligheid die ze altijd gevoeld hebben op een tweewieler blijven ervaren op een fiets met een wiel extra.” 

Volledig scherm
© Senzup

Ria blijft veilig fietsen

Ria Dijkman uit Zwolle kan erover meepraten. “Het voelde voor mij steeds ongemakkelijker om de fiets te pakken,” laat ze weten. “Ik was bang om mijn evenwicht te verliezen of uit te glijden in los zand of als het gevroren had. Een goede vriendin van me heeft dat meegemaakt, terwijl het niet eens glad was! Nu heeft ze nog steeds last van haar knie. Toen ik op internet een advertentie van Senzup langs zag komen, leek me dat wel wat. Nadat ik wat klantverhalen had gelezen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt in de showroom.” 

Ria deelt haar ervaringen over hoe het is om weer zorgeloos te kunnen fietsen

“Ze namen echt de tijd voor me”

Enthousiast vertelt Ria over haar bezoek aan de showroom van Senzup. “In het begin was ik best een beetje zenuwachtig om op zo’n driewielfiets te stappen. Gelukkig stond er een heel aardige adviseur voor me klaar die me alles rustig uitlegde. Ik vond het bijzonder om te zien dat de adviseur meteen een beeld had van welke fiets het beste bij me paste. Tijdens een proefrit bleef hij steeds in de buurt om me te helpen en tips te geven. Het fietsen lukte me veel sneller dan ik verwacht had! Met een driewielfiets is het eigenlijk onmogelijk om te vallen, omdat je altijd stabiel op je wielen staat. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de grootte van een driewielfiets: hij kan gewoon door elke deur en past in iedere schuur. Omdat je elektrische trapondersteuning hebt, kun je heel ontspannen fietsen en tochtjes van maar liefst 70 kilometer maken.” In de video vertelt Ria meer over haar driewielfiets.  

Veilig van de omgeving blijven genieten met een driewielfiets

Het is een probleem waar veel ouderen tegenaan lopen: door lichamelijke ongemakken wordt de wereld steeds kleiner. Vaak is de angst voor ongelukken daarin net zo belangrijk als de ongelukken zelf. Hierdoor blijft de fiets in de schuur staan, waardoor de o zo belangrijke conditie ook weer achteruit loopt. Met een driewielfiets verdwijnen al deze problemen en hindernissen in één klap. Familiebedrijf Senzup biedt driewielfietsen op maat met en zonder elektrische trapondersteuning. De ervaren adviseurs staan klaar om de oudere compleet te ontzorgen tijdens het gehele proces – van oriëntatie tot aankoop. Het doel is uiteindelijk dat iedereen veilig kan blijven fietsen en ontspannen genieten van het leven. 

Benieuwd naar de rest van Ria’s verhaal of wat een driewielfiets voor jou kan betekenen? Kijk dan op blijvenfietsen.nl.