Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld © AD

Dumoulin is niet Frans genoeg

ColumnTom Dumoulin heeft het op zijn zachtst gezegd niet getroffen met het Tour-parkoers van 2019, schrijft columnist Thijs Zonneveld. ‘Het is niet voor niets dat de ASO een parkoers ontwerpt dat geschikt is voor de Franse klimmers.’

Zijn achternaam klinkt Frans. Hij rijdt voor een land dat ook een roodwitblauwe vlag heeft. Hij drinkt een wijntje op zijn tijd en hij zegt netjes ‘bonjour’ als hij bij de boulangerie binnen stapt. Maar het is niet genoeg.

Tom Dumoulin is geen Fransman. Thibaut Pinot wel. En Romain Bardet ook. En David Gaudu. En Julian Alaphilippe. En Pierre Latour. Ze blinken uit als de weg omhoog loopt. En Latour uitgezonderd hebben ze een pleurishekel aan tijdrijden.

  1. Dochtertje (4) ziet hoe Nederlander haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    Dochtertje (4) ziet hoe Nederlan­der haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    De 42-jarige Nederlander Thomas C. bleef zijn vriendin steken, zelfs toen zijn dochtertje hem smeekte te stoppen. Dat bleek vandaag voor de Belgische rechter. C. wordt beschuldigd van doodslag op zijn 38-jarige vriendin en van poging doodslag op haar buurvrouw. ,,Mijn moeder is dood door mijn vader met een hakmes. Ik zei ‘stop’ maar hij stopte niet’’, verklaarde de 4-jarige dochter.