Volledig scherm
© VisitBrabant

Een hapje eten wordt onbegrensd genieten

VisitBrabant (PARTNERBIJDRAGE)Welkom in gastronomisch en gastvrij Brabant

Noord-Brabant heeft een bijzondere culinaire en gastronomische traditie. Mede daarom telt Brabant maar liefst 16 sterrenrestaurants, ver bovengemiddeld voor een provincie. Maar het zijn in Brabant niet alleen deze sterren die stralen. Elk dorp en stad heeft zijn eigen pareltjes waar chef-koks met ongelofelijk veel liefde voor mooie producten, vaak van eigen bodem, vol creativiteit staan te koken en waar de gastheren en -vrouwen elke dag klaar staan om hun gasten te ontvangen met de welbekende Brabantse gastvrijheid voor gastronomische ervaringen. Mét verrassingen.  

Noord-Brabant is dit jaar uitgeroepen tot European Region of Gastronomy. Brabant is de meest innovatieve provincie van Europa als het gaat om het duurzaam produceren van voedsel. Een jaar lang is er extra aandacht voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. Een feestelijk jaar dat wordt gevierd met smaakmakende events, spannende culinaire concepten en innovatieve foodontwikkelingen. Brabant Celebrates Food. Vier je het mee? 

Volledig scherm
© VisitBrabant

Brabants beste restaurants zetten de toon, stimuleren elkaar om het net even anders aan te pakken en het verschil te maken tussen ‘een hapje eten’ en ‘onbegrensd genieten’. De Brabantse toppers hebben zich verenigd in ‘Noord-Brabant Culinair’. In dit unieke samenwerkingsverband delen ze hun culinaire ervaringen en inspireren ze elkaar om Noord-Brabant als gastronomische bestemming nog nadrukkelijker op de kaart zetten en het Brabants culinair erfgoed een genot op de tong van fijnproevers te laten zijn.

Hoe dan? Door van ogenschijnlijke details hoofdzaak te maken. Van sterrenrestaurant tot eenvoudige bistro, overal dragen zaken als muziek, verlichting, kunst, vriendelijke bediening en een verzorgd interieur bij aan dé belevenis. Net als passie voor de producten. Waar komt jouw Bavette vandaan? Uit welke wateren is die heerlijke ansjovis afkomstig? Welke wijnboer zit er achter die verrassend lekkere wijn? Het verhaal achter je eten raakt je in het hart en laat een onuitwisbare indruk achter.

Brabantse restaurateurs verrassen. Chefs-koks rouleren over verschillende restaurants, koken samen en op unieke locaties. Dit jaar barst het van dergelijke events in Brabant. We hebben enkele bijzondere tips:

Volledig scherm
© VisitBrabant

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 september a.s. vindt voor de 30e keer Bourgondisch ’s-Hertogenbosch plaats, een culinair spektakel aan de voet van de Sint Janskathedraal. Van 27 tot en met 30 september kom je volledig aan je trekken bij Tilburg Culinair. Eveneens niet te missen is We Are Seafood, van 5 t/m 7 oktober bij het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Of laat je bord tot leven komen tijdens het 3D diner in Timmy’s Eethuys in Raamsdonksveer. Op zoek naar nog meer prikkels? Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven verrast je bij diverse schouwburgen met een theatrale foodexperience.

Gebruik #brabantcelebratesfood om ons te laten weten welk event jouw ‘wauw’ krijgt.

www.brabantcelebratesfood.com