Demissionair premier Mark Rutte (r) en Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) na afloop van de persconferentie.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte (r) en Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) na afloop van de persconferentie. © ANP

Einde van de lockdown, maar Oranjefans aan huis gekluisterd

PODCASTDemissionair premier Mark Rutte verklaarde vrijdag de lockdown ‘feitelijk’ ten einde, al kwam het met een winstwaarschuwing: Oranjefans blijven aan huis gekluisterd. Ondertussen is er een bonte karavaan aan adviseurs langs geweest bij informateur Hamer, al is het wachten op wie-nou-met-wie moet gaan regeren.

  1. 18 jaar cel voor Sandra H. (46) na moord op Ichelle van de Velde: ‘Gruwelijk, respectloos en mensonterend’
    met video

    18 jaar cel voor Sandra H. (46) na moord op Ichelle van de Velde: ‘Gruwelijk, respect­loos en mensonte­rend’

    De 46-jarige Sandra H. is veroordeeld tot 18 jaar cel, vergelijkbaar met de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank vindt bewezen dat zij de 29-jarige Ichelle van de Velde met opzet en met voorbedachten rade om het leven heeft gebracht en haar lichaam heeft laten verdwijnen. De rechter noemde het ‘gruwelijk’, ‘respectloos’ en ‘mensonterend’ dat H. het lichaam van Ichelle in stukken zaagde en een tienerzoon en zijn vriendje lieten meehelpen met dumpen van lichaamsdelen.