Volledig scherm
De Hogeschool van Amsterdam heeft het studentenblad Folia van een aantal locaties verwijderd omdat er blote borsten op de cover staan.(Redactie AD heeft foto bewerkt) © ANP (Photoshop)

Folia uit de rekken om blote borsten op de voorpagina

De nieuwste uitgave van het studentenblad Folia is uit enkele gebouwen van de Hogeschool van Amsterdam gehaald. Aanleiding is de cover waarop blote borsten zijn te zien.

Zaterdag houdt de HvA open dag. ,,Mijn zorg is dat bezoekers van de open dag worden afgeschrikt door de cover. Deze geeft niet weer wie wij zijn'', zegt Ietje Veldman, voorzitter van de faculteit Onderwijs en Opvoeding op de website van Folia. ,,We willen geen storing op de lijn, en dit kan storing veroorzaken", licht Veldman toe.

Boobie Bible
De foto van de borsten verwijst naar een artikel in het blad over de zogeheten Boobie Bible, een verzameling foto's van ontblote boezems. Altan Erdogan, hoofdredacteur en directeur van Folia, zegt verbijsterd te zijn dat dit anno 2016 nog gebeurt. ,,Het is ook jammer dat dit niet met Folia is overlegd, en dat we er zelf achter hebben moeten komen", aldus Erdogan.

Een woordvoerder van de hogeschool verdedigt het besluit om Folia uit de rekken te verwijderen. ,,Als je thuis bezoek krijgt kijk je ook eerst wat er op de koffietafel ligt. Er komt een heel gemêleerd publiek af op de open dagen." Volgens hem mag Folia publiceren wat ze wil, 'maar de beheerders van gebouwen en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderwijs mogen ook bepalen wat ze met hun ruimte willen'.

Blote Billen
In Noord-Brabant is een studentenvereniging op de vingers getikt vanwege een poster waarop blote vrouwenbillen staan. Avans Hogeschool in Den Bosch kon de poster van herendispuut Brack waarop naakte vrouwen vanaf de achterzijde waren gefotografeerd niet waarderen. De posters die voor een jaarlijks feest waren gedrukt, zijn verwijderd uit de gebouwen van Avans.

Volledig scherm
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.