Aangeboden door VisitBrabant
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.

Food Design

VisitBrabantDenk jij bij Food Design aan stylish opgemaakte bordjes en hippe verpakkingen? Kom naar Brabant en ontdek dat Food Design veel meer betekent dan ‘slechts’ het ontwerpen van mooie gerechten en producten. Want hier worden de designers van vandaag geïnspireerd en de talenten van de toekomst opgeleid.

Volledig scherm
Diner van tot © Iris Rijskamp by Vereniging Sectie-C

Iedereen is steeds bewuster met eten bezig. Waar komt dit product vandaan? Wat betekent mijn eetgedrag voor het milieu? Maar mensen verleggen ook steeds verder hun grenzen, durven te gaan voor het onbekende en verkennen nieuwe smaken. Deze interesse en groeiende bewustwording zie je ook terug in het werk van food designers. Zij zien eten als onderwerp en niet alleen als materiaal, als medicijn en als verbinder. En zij vinden in food een antwoord op maatschappelijke en sociale vraagstukken en een oplossing voor de groeiende milieuproblemen.

#datafood
In 2018 is Noord-Brabant European Region of Gastronomy. Daar zijn we trots op en dat vieren we. Ook op het gebied van Food Design is er genoeg te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld in ’s-Hertogenbosch de tentoonstelling Food is Fictie in het DesignMuseum en proef vernieuwende producten in oktober tijdens de maand van #datafood.

Volledig scherm
Diner van tot © Iris Rijskamp by Vereniging Sectie-C

(Food) Design Capital
Net als vorig jaar, speelt Food Design dit jaar ook een grote rol op het grootste design event van Europa, de Dutch Design Week (20/28 okt). Niet zo vreemd, want in Design Capital Eindhoven borrelt en bruist het van de creativiteit en innovatie. Bovendien worden hier de talenten van de toekomst opgeleid op de afdeling FOOD NON FOOD van de Design Academy Eindhoven, waar Marije Vogelzang de scepter zwaait. Hun werk kun je bekijken tijdens de Graduation Show, dit jaar voor het eerst op het monumentale Campina-terrein aan het kanaal.

Future Food Design Awards
Verder vind je er de hele week lang uitdagende spellen waarin eten een hoofdrol speelt, ontdek je nieuwe interpretaties van bestaande producten en wordt hier de Future Food Design Awards gevierd. Kortom, er is van alles te zien en te beleven voor iedereen die van eten houdt.

Food hotspots
Zelf zien, proeven, ruiken en voelen? Wil je smaakvol lunchen, dineren of snacken en tegelijk de laatste trends en ontdekkingen op het gebied van Food Design ontdekken? Kies dan voor ‘Food & Interactivity’, ‘ZuiderZeeFood’ of ’28 grams of happiness’ op Sectie-C. Of bezoek hotspots de Kazerne of Piet Hein Eek, beiden met een uitstekend restaurant. En sla vooral Annelies Hermsen’s BokkenBar en Agri Meets Design op Strijp niet over.

Volledig scherm
Lunchen in de Kazerne © Bart van Overbeeke Fotografie

Inspiratie
Kijk voor alle activiteiten in Brabant op brabantcelebratesfood.com en check visitbrabant.com voor nog meer inspiratie en informatie voor een verblijf in het mooie en gastvrije Brabant.