Volledig scherm
© Privéfoto

Frans model at acht maanden lang drie appels per dag

De Franse Victoire Maçon Dauxerre was 17 jaar oud toen ze in Parijs aangesproken werd door een vertegenwoordiger van modellenbureau Elite. Hij voorspelde haar een gouden toekomst zoals topmodel Claudia Schiffer. Die veelbelovende woorden kostten haar bijna het leven. Het voormalig model heeft een boek geschreven om meisjes en hun ouders te waarschuwen.

Un petit air de Paris #healthy #model #fashion #anorexiarecovery #beauty

"Un petit air de Paris #healthy #model #fashion #anorexiarecovery #beauty"

Quote

Jonge meisjes moeten beseffen dat modellen echt niet gelukkig zijn. Ze worden slecht behandeld en verdienen vaak maar een fractie van wat hen wordt voorgespie­geld

Victoire Maçon Dauxerre

Met een lengte van 1,78 meter en een gewicht van 56 kg was Victoire al ontzettend slank. Toch kreeg ze te horen dat ze nog moest afvallen, wilde ze het maken als model. De kilo's en centimeters moesten er snel af vliegen.

Victoire begon met een meedogenloos afslankingsregime. Al snel woog ze nog amper 47 kilogram. Hoe ze dat bereikte? Door zich uit te hongeren en slechts drie appels per dag te eten. Eénmaal per week stond ze zichzelf een stukje magere vis of kip toe.

Façade
Het resultaat: deelname aan de Fashion Week in New York en schitteren op de covers van modebladen. Maar achter die façade van glamour en glitter school een gebroken meisje. Ze ondernam een zelfmoordpoging. Haar lichaam was op door het aanhoudende verlangen om af te vallen. Ze belandde in het ziekenhuis met haaruitval, lage bloeddruk en osteoporose.

Daar kon ze uiteindelijk afkicken van haar eetstoornis. Victoire bereikte een gezond gewicht en nam afscheid van de modebusiness. Ondertussen schopte ze het tot actrice en schreef een boek over haar ervaringen: Jamais assez maigre (nooit slank genoeg).

In het boek getuigt ze hoe ze vijf jaar later nog steeds de gevolgen draagt van die verschrikkelijke periode. ,,Een goede gezondheid is onbetaalbaar", vertelt Victoire aan het Franse Le Vif. ,,Jonge meisjes moeten beseffen dat modellen echt niet gelukkig zijn. Ze worden slecht behandeld en verdienen vaak maar een fractie van wat hen wordt voorgespiegeld."

Ze vervolgt: ,,Ouders moeten controleren of hun dochters wel voldoende eten. Wanneer ze amper drie appels per dag verwerken dan is dat echt niet normaal. Het leven van een model is meestal allesbehalve een sprookje. Het is een hel."

En librairie le 6 janvier 2016! #model #fashion #fashionweek #beauty #anorexia #anorexiarecovery #healthy #jamaisassezmaigre

"En librairie le 6 janvier 2016! #model #fashion #fashionweek #beauty #anorexia #anorexiarecovery #healthy #jamaisassezmaigre"