Volledig scherm
Patricia Paay onderweg naar de rechtbank. © ANP

Geen schikking tussen Patricia Paay en GeenStijl over plasseksvideo

Patricia Paay, GeenStijl en de man die de link naar de beruchte plasseksvideo heeft geplaatst, zijn niet tot een schikking gekomen. Dat meldt de advocaat van GeenStijl. Volgens de rechtbank Amsterdam doet de rechter nu op 25 juli uitspraak.

Eind mei stonden de partijen voor het eerst tegenover elkaar in de zaak over de uitgelekte video. De rechter gaf toen aan dat de partijen er onderling uit moesten komen. 

De rechtszaak draait om een seksvideo waarop te zien is hoe Patricia Paay plasseks heeft met een man. Een link naar het filmpje, gedeeld op Twitter door een man die zich 'eendenvanger' noemt, werd op de site van GeenStijl geplaatst. Vanuit daar is de video in anderhalf uur tijd bijna een miljoen keer bekeken. Paay gaf vervolgens aan het gevoel te hebben gehad 'dood te willen', nadat het filmpje massaal gedeeld en bekeken werd. 

Ze besloot GeenStijl aan te klagen voor de immateriële en de materiële schade die ze na de plaatsing heeft geleden. Paay eist een schadevergoeding van 450.000 euro: 2,5 ton voor geleden immateriële schade (zoals psychische problemen, red.) en 2 ton aan materiële schade: gemiste opdrachten waar ook haar dochter Christina last van had. Volgens haar advocaat Johan Langelaar is 'ongekend en uniek' inbreuk gemaakt op de privacy van de oud-zangeres.

De advocaat van GeenStijl, Jens van den Brink, denkt daar anders over. Hij claimt dat Paay zelfs opdrachten heeft overgehouden aan het filmpje. ,,Ze was daarna namelijk vaker op televisie dan daarvoor.'' Deze uitspraak noemde Paay weer 'schandalig'.