Volledig scherm
Een mol bwaakt de beker. Op de voorgrond de Feyenoordfan die 'de mol' wordt genoemd © Ox-alien

Graffitistrijd bekerfinale trekt verder het land in

De graffitistrijd tussen Feyenoordfans en supporters van FC Utrecht heeft nu ook andere plaatsen bereikt. Naast de al bekende verfstrijd in Rotterdam is de slag nu ook zichtbaar in Hoogerheide en Maassluis.

De pro-Feyenoordgraffiti's zijn onder meer te zien in de Keilehaven en op de Ferrodome in Rotterdam-West,. Nu is er ook in het Brabantse Hoogerheide op een slooppand in het bos een afbeelding verschenen. Ook in Maassluis is de graffiti opgedoken. Pp een muur aan de Wipkade is een afbeelding gespoten van de Euromast die de KNVB-beker heeft veroverd.

Oorlog
 In aanloop naar de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht is een ware 'graffiti-oorlog' uitgebroken en die is nog lang niet beslecht. Rotterdamse spuiters zijn vastbesloten om 'gehakt te maken' van het kaboutertje uit Utrecht. De strijd begon in Utrecht, met een brutale kabouter die er met de beker vandoor gaat. Het Rotterdamse antwoord: Bokito pakt de beker af en verorbert de kabouter.

Het gevecht begon in Utrecht. Een maandje geleden verscheen in de wijk Ondiep een afbeelding van een brutale kabouter die ervandoor ging met de KNVB-beker. Later, toen het spel op de wagen was, verscheen een graffiti van een bende kabouters die een olifant met messen te lijf gaat. Die olifant verwijst natuurlijk naar Olli, die schattige Feyenoordknuffel.