Een eerdere groep vluchtelingen die met geweld naar Turkije werd teruggestuurd, nadat ze via de rivier Evros probeerden over te steken.
Volledig scherm
Een eerdere groep vluchtelingen die met geweld naar Turkije werd teruggestuurd, nadat ze via de rivier Evros probeerden over te steken. © NurPhoto via Getty Images

Griekse politie neemt Nederlandse filmploeg mee tijdens reportage over vluchtelingen

UPDATEDe Nederlandse journalist Bram Vermeulen en zijn filmploeg zijn vandaag bij de Grieks-Turkse grens door de politie meegenomen. Ze waren bezig met een reportage over Afghaanse vluchtelingen voor de VPRO-serie Frontlinie. Toen de Griekse politie de migranten ontdekten, werden ook de Nederlandse journalisten op het bureau ondervraagd. Vermeulen werd na een uur weer vrijgelaten, meldt hij aan deze site.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Olympische Spelen